Recepte soli pa solim: kā mājās pagatavot piena desu
foto: Shutterstock
Gatavais produkts ledusskapī uzglabājams ne ilgāk par 3–4 dienām.
Garšīgi

Recepte soli pa solim: kā mājās pagatavot piena desu

"100 Labi Padomi"

Ja vēlies, pievieno desai smalki saberztu kaltētu majorānu, maltu papriku vai čili piparus. Biešu sula piešķirs desai košāku krāsu, tāpēc daudzumu var arī palielināt.

Lai noteiktu precīzu karsēšanas temperatūru, var izmantot to pašu termometru, ko lieto konservēšanai, bet var arī iztikt bez tā. Gatavais produkts ledusskapī uzglabājams ne ilgāk par 3–4 dienām.

750 g cūkas filejas
250 g liellopa filejas
250 ml trekna piena (vai liesa saldā krējuma, 10–15 %)
1 ola
1 ēdamkarote biešu sulas
1 ēdamkarote degvīna
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes malta muskatrieksta

1. Gaļu sagriez gabaliņos un divreiz samal gaļasmašīnā. Pievieno sāli, cukuru un aukstu pienu un sablendē.

2. Pievieno olu, biešu sulu, degvīnu un muskatriekstu un vēlreiz sakul.

3. Maisījumu iepildi jaunā, pārtikas produktiem piemērotā polietilēna maisiņā (kas iztur karstumu) un izveido glītu desu. Aizsien ciet un ietin vēl vienā maisiņā, pēc tam stingri aptin ar vairākām folijas kārtām.

4. Pietiekami lielā katlā ielej ūdeni, uzvāri un ieliec desu. Uz lēnas uguns turpini karsēt pusotru stundu apmēram 80 grādos. Kad puse laika pagājusi, apgriez desu uz otru pusi.

5. Atstāj desu katlā, līdz tā atdziest. Tad izņem laukā, iztin no folijas un liekā maisiņa. Ieliec ledusskapī uz vairākām stundām, lai atdziest pavisam.