Garšīgi
2018. gada 28. martā, 11:55
Ulmaņlaiku gudrības olu lietošanā
Olu lietošanas veidi ir ļoti daudzi un dažādi, bet jaunas saimnieces var sākt ar vienkāršāko – ar olām un tomātiem. Pat vienkārši novārīta ola, kas pārlieta ar kādu mērci, piemēram, majonēzes, ķilavu, pētersīļu utt., katru reizi dos citu ēdienu.
Olas nomazgā siltā ūdenī un liec vārīties karstā ūdenī. Lai olas nesaplīstu, tās jāvāra uz lēnas uguns. Ja olas vēlas mīkstas, tās vāra 3 minūtes, skaitot no brīža, kad ūdens pēc olas ielaišanas sāk vārīties.
Olas, kurām baltums ir ciets, bet dzeltenums mīksts, vāra 4–5 minūtes. Cietas olas vāra 8–10 minūtes. Ja olas pārvārīsi, dzeltenums kļūs tumšs. Izvārītas olas liek uz brīdi aukstā ūdenī, lai labāk atdalītos čaumala. Ļoti svaigām olām čaumala grūti atlobās.