foto: Shutterstock
3 gardi, sildoši un "fotogēniski" karstie dzērieni: iesaka Anna Panna
Matcha - zaļā tēja no Japānas.
Garšīgi
2018. gada 12. marts, 13:45

3 gardi, sildoši un "fotogēniski" karstie dzērieni: iesaka Anna Panna

Jauns.lv

Karstie dzērieni vairs nekalpo tikai kā sasildīšanās elements – šobrīd ne mazāk būtiski ir tas, kā šie dzērieni tiek pasniegti un lai par tiem vizuāli pievilcīgā veidā varētu paziņot arī saviem sociālo tīklu sekotājiem. Latvijā pazīstamās raidījuma „Gatavo 3” vadītājas un kūku meistares Annas Pannas jeb īstajā vārdā Annas Birmanes Instagram konts noteikti ir viens no “garšīgākajiem” Latvijā, turklāt ne tikai ar kūkām. Tādēļ Anna iesaka savus TOP 3 karstos dzērienus, kas ne vien garšo lieliski, bet arī skaisti rotā sociālo tīklu profilus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Publicitātes foto
Kūku eksperte Anna Panna.

Anna Panna ir saldumu virtuozs, tomēr paralēli kūkām savu ikdienu nevar iedomāties arī bez gardiem un vizuāli skaisti noformētiem dzērieniem. “Primāri ikdienā ļoti daudz dzeru ūdeni, bet, tā kā kulinārija ir mana reliģija, tad katru dienu izdzeru arī kādu no maniem mīļākajiem karstajiem dzērieniem - kafiju, Chai Latte karsto dzērienu vai Matcha zaļo tēju. Visi šie dzērieni ir uzmundrinoši un sildoši. Tos ir iespējams pagatavot arī ar alternatīvajiem pieniem. Ar siltajiem dzērieniem sildos ikdienas pastaigās. Mēdzu tos pagatavot mājās un uzglabāt termosiņā vai iegādāties kādā no Rīgas kioskiem, kas ir pa ceļam ikdienas gaitās,” stāsta Anna Panna.

Kafija Latte – nesteidzīgiem ikdienas rītiem

Ikdienas ritms ir visai straujš, tāpēc rītos Anna labprāt bauda kafiju Latte. Kā viņa pati atzīst, tā rīta cēlienu “pavelk” garumā, ļauj baudīt ilgāk un dod laiku sakopot enerģiju un domas. “Kafija ir tā, kuras iespējas ir neizsmeļamas – tā lieliski sader ar saldu gabaliņu kūkas un ir izcils papildinājums garšas ceļojumā,” pārliecināta Anna.

foto: Shutterstock
Kafija Latte

Anna lieliski zina, kā savienot dažādas garšas izcilam gala rezultātam. Kafiju arī kā garšvielu var izmantot ļoti daudz un dažādi, tā lieliski sader ar šokolādi, ar liķieriem vai riekstiem. ”Ne velti viens no pasaules top desertiem ir Tiramisu. Šīs saderības strādā. Turklāt kafija ir arī lielisks kompliments kūkām, tā kā tās var vienkārši baudīt kopā. Mans mīļākais salikums ir creme brulē deserts ar espresso - pilnīga svētlaime garšu kārpiņām,” atklāj Anna Panna.

Chai Latte – garšvielu tēja, kas silda pa ceļam

Chai Latte ir viens no pēdējiem pasaules modes kliedzieniem, kas iekarojis ne vien ārvalstu slavenību Instagram profilus, bet kuru iemīļojusi arī Anna Panna. Kā stāsta Anna, dzērienu iecienījuši jaunieši, jo tas ir salds un krēmīgs. Savukārt Chai Latte sastāvā esošo garšvielu maisījumu Anna iesaka izmantot arī kūku gatavošanā, jo tas lieliski sader ar vaniļu un balto šokolādi un pēc garšas vislabāk derēs pie burkānu vai ķirbju kūkām, vai kādiem rudenīgiem kļavu sīrupa dateļu pīrāgiem.

foto: Shutterstock
Chai Latte

“Ikdienā man ir svarīga enerģija un uzmundrinājums, lai savienotu jaunos māmiņas pienākumus ar ekskluzīvu un gardu kūku cepšanu. Man jaunākais atklājums ir Chai Latte, kuru pirmo reizi nogaršoju un esmu iecienījusi līdzņemšanai Narvesen veikalos, kas nu jau regulāro pastaigu laikā ir vienmēr pa ceļam. Chai Latte nesatur kofeīnu, savukārt bagātīgā garšvielu buķete - kanēlis, krustnagliņas, kardamons, ingvers un medus - dod enerģiju un patīkami silda šajā aukstajā laikā, kad pastaiga ar ratiem ir izaicinājums,” dalās Anna.

Matcha - zaļās tējas pulveris, kas lieliski aizstāj kafiju

Matcha ir neparasta veida zaļā tēja no Japānas. Tā ir maltā tēja, kuru iegūst saberžot augstākās kvalitātes zaļās tējas lapas. Ierakstot Instagramā mirkļbirku #matchatea atrodamas gandrīz 180 tūkstoši attēlu, kas liek garšas kārpiņām ietrīcēties.

foto: Shutterstock
Matcha - zaļā tēja no Japānas.

“Efektīvā zaļā krāsa un garša paver plašas iespējas enerģiskiem, veselīgiem, uzlādējošiem un attīrošiem dzērieniem, kā arī neskaitāmu variāciju ēdieniem. Zaļās tējas pulveri izmantoju ne tikai gardu dzērienu pagatavošanai, bet arī Matchas zaļā tēja ir lieliska piedeva siera kūkām, turklāt tai ir lieliska saderība ar mellenēm,” iesaka Anna Panna.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās