Īsts Ziemassvētku gardums: cepti āboli
foto: Shutterstock
Ābolu pildījumā var izmantot rumā mērcētas rozīnes, maltas mandeles, cukurotu ingveru un citus žāvētus augļus.
Garšīgi

Īsts Ziemassvētku gardums: cepti āboli

"100 Labi Padomi"

Lieliski garšo ar vaniļas mērci, saldējumu, kā arī ar putukrējumu, kam bagātīgi pievienota vaniļa. Ābolu pildījumā mēdz izmantot arī rumā mērcētas rozīnes, maltas mandeles, cukurotu ingveru un citus žāvētus augļus.

4 porcijas
45 minūtes

8 lieli skābeni āboli
200 g marcipāna
200 brūkleņu ievārījuma
50 g sviesta + sviests veidnei
80 g maltu lazdu riekstu
3 ēdk. ruma
1 tējk. rīvētas citrona miziņas

1. Karstumizturīgu veidni iezied ar sviestu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Bļodā samaisi ievārījumu ar riekstiem, rumu un citrona miziņām.
2. Veseliem āboliem uzmanīgi izgriez vai ar speciālo nazīti izdur serdi. Vienu galu tukšajam viducim aizpildi ar marcipānu. Ābolus uzmanīgi iesēdini veidnē un vidiņus piepildi ar riekstu maisījumu. Virsū uzliec mazas sviesta piciņas.
3. Liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.