Recepte zivju cienītājiem: brētliņas dārzeņu galertā
foto: Shutterstock
No visparastākajām brētliņām var pagatavot interesantu un ļoti gardu uzkodu. Labu ēstgribu!
Garšīgi

Recepte zivju cienītājiem: brētliņas dārzeņu galertā

Iveta Galēja

"100 Labi Padomi"

Pēc šīs receptes gandrīz vai sanāk uzkoda divi vienā – gan brētliņas kažokā, gan brētliņu un dārzeņu galerts.

Pēc vēlēšanās var pievienot arī sakapātu vārītu olu. Ja nav atsevišķu veidnīšu, labs risinājums ir mafinu veidne ar 6 iedobēm. Ja gatavo lielāku porciju, tad, saprotams, der veidnes ar 9 un 12 iedobēm.

6 porcijas
40 minūtes + 2 stundas pagatavošanai

200–250 g bundžiņa Brētliņas sālījumā
2 kartupeļi
1 burkāns
1 sarkanā biete
1 sīpols
10 g želatīna
4–5 ēdk. majonēzes
sakapāti zaļumi
sāls, malti pipari
100 ml ūdens

1. Nemizotus kartupeļus un burkānus izvāri, atdzesē, nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās. Nemizotas bietes vāri atsevišķi, lai nenokrāso pārējos dārzeņus, pēc tam arī nomizo un sarīvē. Sīpolu sakapā.

2. Notecinātas ķilavas sagriez mazos gabaliņos.

3. Želatīnu aplej ar ūdeni, atstāj, lai 15 minūtes briest, pēc tam uzkarsē un maisot izšķīdini.

4. Mazās kēksu veidnītēs iepildi bietes un izlīdzini. Virsū liec burkānu kārtu, burkāniem pa virsu – kartupeļu un sīpolu kārtu. Pašā virsū kārto brētliņas.

5. Izšķīdinātajā želatīnā rūpīgi iemaisi majonēzi, pieber piparus un, ja vajag, arī sāli. Katrā veidnītē ielej pa 2–3 ēdk. maisījuma.

6. Uz 2 stundām ievieto ledusskapī. Pirms likšanas galdā izgāz uz lēzena šķīvja un pārkaisi ar sakapātiem zaļumiem.