Lai labi garšo!
Garšīgi
2017. gada 22. augustā, 15:13
Kazeņu ievārījums: recepte no omītes pavārgrāmatas
Kazenes Latvijas dārzos audzē maz, taču mežu izcirtumos un grāvjmalēs šīs gardās un veselīgās ogas var salasīt krietnos daudzumos. Ja vēlies tās saglabāt ziemai, piedāvājam recepti no pagājušā gadsimta 30. gados izdotas pavārgrāmatas.
Kazenes izlasa, nomazgā. Uz ātras uguns maisot, uzvāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas.
Ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 - 40 minūtes; 10 minūtes vāra; 10 minūtes ļauj stāvēt bez vārīšanas, tad atkal vāra, tā atkārto, kamēr ogas kļūst smagas un grimst sīrupā.
Gatavu ievārījumu sapilda burkās, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā.
Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992