Zigurds Neimanis kompostu gatavo savā automašīnā
foto: no privātā arhīva
Eleganti, skaisti un asprātīgi!
Noderīgi ikdienā
2017. gada 13. augustā, 08:30

Zigurds Neimanis kompostu gatavo savā automašīnā

"100 Labi Padomi"

Aktieris Zigurds Neimanis žurnālam "100 labi padomi" atklājis neparastu komposta gatavošanas metodi – parasti šim nolūkam atvēl kasti dārza stūrī, bet viņš izmanto auto.

foto: Georgs Viljams Hibneris
Aktierim Zigurdam Neimanim patīk rosīties dārzā un izdomāt ko jaunu, piemēram, kompostēšanu vecā auto.
Aktierim Zigurdam Neimanim patīk rosīties dārzā un izdomāt ko jaunu, piemēram, kompostēšanu vecā auto.

Protams, ne jau ikdienā lietotu spēkratu, bet jau savu laiku nokalpojušu mašīnu. “Trīsdesmit gadus braucu ar 1978. gada "Audi 100", ko visi sauc par veco sotku. Kad vairs nevarēja iziet tehnisko apskati, it kā vajadzēja auto vest uz šrotu, bet šo daudzo gadu laikā tas bija kļuvis teju kā ģimenes loceklis. Tāpēc nolēmām mašīnu paturēt un izmantot citādi,” stāsta Neimanis.

Vispirms viņš iztīrījis salonu un visu, kas zem dzinēja pārsega. “Palika tukšs bleķis, tāda diezgan liela platība, jo "Audi 100" jau nav nekāds zaporožecs,” saka aktieris. Sākumā gribējis ierīkot mašīnā puķu dobi – tā, lai pa logiem aug ārā un koši zied dažādas puķes. Vajadzēja izskatīties labi, jo auto daļēji iekļauts dārza lapenē, taču ēnā košumaugi negribēja augt.

Tad radās doma par komposta kasti. “Nu jau vismaz gadus desmit sametam mašīnā augu atliekas, kritušās lapas, un pēc pāris gadiem viss ir satrūdējis un gatavs lietošanai dārzā. Vai nav grūti šķipelēt to mantu ārā? Nē, nu durvis taču ir! Atver, un komposts pats izbirst,” saimnieks ir apmierināts ar šo inovāciju.

Par kompostēšanas gudrībām plašāk un citus dārzkopības padomus lasiet jaunajā žurnālā 100 labi padomi.