Okroška ir viena no klasiskajām krievu virtuves aukstajām zupām, kuru receptes saglabājušās jau kopš 18. gadsimta.
Garšīgi
2017. gada 28. jūlijā, 13:28
3 lielisku okrošku receptes
Okroška ir viena no klasiskajām krievu virtuves aukstajām zupām, kuru receptes saglabājušās jau kopš 18. gadsimta. Zupas nosaukums cēlies no darbības vārda, kas apzīmē smalku sagriešanu, jo praktiski visi produkti, ko izmanto okroškas gatavošanā, arī tiek vairāk vai mazāk smalki sagriezti un sakapāti.
Okrošku gatavo gan no dažādas gaļas un zivīm, gan no svaigiem un sālītiem dārzeņiem, sēnēm un zaļumiem. Senajā krievu okroškā mēdza likt kopā sivēna, tītara un medņa gaļu. Vēlākajās receptēs plaši tiek izmantoti vārīti kartupeļi, arī burkāni, bietes un rāceņi – galvenais, lai tos pietiekami smalki sagrieztu vai pat sarīvētu. Laika gaitā klasisko balto kvasu ir aizstājis kefīrs, taču tikpat labi noder arī tomātu sula, gurķu sālījums, biešu novārījums, gaļas un dārzeņu buljoni. Savukārt gaļu mūsdienās bieži vien aizstāj ar vārīto desu.