Klasiskā skābeņu zupa ar vārītu olu un krējumu
foto: Shutterstock
Labu ēstgribu!
Garšīgi

Klasiskā skābeņu zupa ar vārītu olu un krējumu

Mammamuntetiem.lv

Nav nekā labāka par klasiku - lūk, vienkāršās, taču ļoti gardās skābeņu zupas recepte. Iesūtījusi portāla Mammamuntetiem.lv lasītāja Iveta Sproģe.

Sastāvdaļas
1. Dārzeņu buljons     1 1/2 l
2. Sv.skābenes     3 saujas
3. Kartupeļi     6-8 gab.
4. Olas     3 gab.
5. Dilles, lociņi, pētersiļi     pušķītis no katra
6. Sviests     1 ēd.k.
7. Sāls, pipari     pēc garšas
8. Skābs krējums

  • Dārzeņu buljonu uzvāra.
  • Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek buljonā, vāra 15 min.
  • Skābenes nomazgā, nosusina, sagriež.
  • Pannā sakarsē sviestu, apcep skābenes liek buljonā.
  • Zaļumus nomazgā, nosusina, sagriež un pieber zupai.
  • Olas cieti novāra, smalki sagriež, liek šķīvī, lej zupu.
  • Pasniedz ar skābu krējumu.