Labu ēstgribu!
Garšīgi
2017. gada 22. maijā, 18:45
Klasiskā skābeņu zupa ar vārītu olu un krējumu
Nav nekā labāka par klasiku - lūk, vienkāršās, taču ļoti gardās skābeņu zupas recepte. Iesūtījusi portāla Mammamuntetiem.lv lasītāja Iveta Sproģe.
Sastāvdaļas
1. Dārzeņu buljons 1 1/2 l
2. Sv.skābenes 3 saujas
3. Kartupeļi 6-8 gab.
4. Olas 3 gab.
5. Dilles, lociņi, pētersiļi pušķītis no katra
6. Sviests 1 ēd.k.
7. Sāls, pipari pēc garšas
8. Skābs krējums
- Dārzeņu buljonu uzvāra.
- Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek buljonā, vāra 15 min.
- Skābenes nomazgā, nosusina, sagriež.
- Pannā sakarsē sviestu, apcep skābenes liek buljonā.
- Zaļumus nomazgā, nosusina, sagriež un pieber zupai.
- Olas cieti novāra, smalki sagriež, liek šķīvī, lej zupu.
- Pasniedz ar skābu krējumu.