foto: Shutterstock
2 sātīgas gavēņa zupas no pēdējiem ziemas dārzeņu krājumiem
Šajā receptē lasi var aizstāt ar vistas filejas strēmelītēm. Labu ēstgribu!
Garšīgi
2017. gada 9. aprīlis, 09:32

2 sātīgas gavēņa zupas no pēdējiem ziemas dārzeņu krājumiem

"100 Labi Padomi"

Ja vairs nav ideju, ko iesākt ar pēdējiem dārzeņu krājumiem, izvāri dārzeņu zupu ar kokospienu un lasi. Savukārt, ja tu un tavi mīļie esat tradicionālu garšu cienītāji, noteikti ies pie sirds raibo dārzeņu zupa ar griķiem. Lai labi garšo!

Dārzeņu zupa ar kokospienu un lasi

Šajā receptē lasi tikpat labi var aizstāt ar vistas filejas strēmelītēm un asumam piešaut kādu piparu mērci.

4 porcijas
30 minūtes pagatavošanai

750 g kartupeļu
250 g burkānu
200 g zaļo zirnīšu
2 sakapāti sīpoli
3 sakapātas ķiploka daiviņas
4 laša filejas (katra aptuveni 125 g)
1 bundžiņa (aptuveni 400 g) kokospiena
1 l buljona
4 ēdk. olīveļļas
sāls, malti melnie pipari
laimu sula
austeru vai zivju mērce
pētersīļu lapiņas

1. Nomizotus kartupeļus un burkānus sagriez gabaliņos. Arī lasi sagriez nelielos gabaliņos.
2. Katlā sakarsē eļļu un apsautē sīpolus un ķiplokus. Pievieno kartupeļus un burkānus un pāris minūtes pacep. Pielej buljonu un vāri aptuveni 15 minūtes.
3. Pievieno lasi, zirnīšus un kokospienu un uz lēnas uguns vāri vēl 5–7 minūtes. Pieber sāli un piparus.
4. Pievieno laima sulu, austeru vai zivju mērci un pētersīļus.

foto: Shutterstock

Raibā dārzeņu zupa ar griķiem

Ļoti labi garšo ar biezu grauzdētu maizes šķēli, ierīvētu ar ķiploku.

6 porcijas
1,5 stundas pagatavošanai

1,5 l buljona
50 g mērcētu griķu
300 g sakņu selerijas
3 sakņu pētersīļi
2 lieli burkāni
1 fenhelis
1 puravs
1 sakapāts sīpols
3 sakapātas ķiploka daiviņas
½ ēdk. smalki sakapāta ingvera
1 ēdk. eļļas
2 salvijas lapiņas
pētersīļu un bazilika lapiņas
rīvēts cietais siers
rīvēts muskatrieksts
sāls, malti raibie pipari

1. Visus dārzeņus notīri vai nomizo, puravu sagriez ripiņās, pārējos – gabaliņos.
2. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus, puravus, ingveru un viegli apcep. Pievieno dārzeņus un vēl pāris minūtes pacep. Pielej buljonu.
3. Pieliec salviju un garšvielas un uz lēnas uguns vāri aptuveni pusstundu. 10 minūtes pirms beigām pieber griķus.
4. Gatavai zupai pārkaisi pētersīļus, baziliku un rīvētu sieru.