Recepte ideālām darbdienu vakariņām: cukīni un tomātu salāti ar grilētu vistu
Šie garšīgie un svaigie salāti ideāli derēs steidzīgām darba dienu vakariņām. Vari tos pasniegt gan siltus, gan aukstus - abejādi būs garšīgi.
Sastāvdaļas:
4 vistas filejas
4 tējk. sīpolu pulvera
2 tējk. kaltēta bazilika
sauja salātlapu
2 cukīni, sagriezti plānās šķēlēs
4 tomāti, sagriezti šķēlēs
20 zaļās olīvas bez kauliņiem, pārgrieztas uz pusēm
100 g fetas siera, sasmalcināts
4 tējk. svaigu piparmētru, lapiņas atdalītas un rupji sakapātas
jūras sāls pec garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
eļļa pannas ieziešanai
5 ēd.k. extra virgin olīveļļas
1 ēd.k. citrona sulas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Sakarsē grila pannu un iezied to ar eļļu. Kamēr tā karst, ieberzē vistas filejas ar sīpolu pulveri, baziliku, sāli un pipariem. Liec filejas uz pannas un grilē 4 minūtes no katras puses, tad atkārto un cep vēl 4 minūtes no katras puses*. Noņem filejas no pannas un tajā pašā pannā apgrilē cukīni 2-3 minūtes no katras puses.
Gatavo mērci, bļodiņā sajaucot visas mērces sastāvdaļas.
Uz šķīvja liec lapu salātus, pa virsu kārto cukīni, vistas fileju, tomātus un olīvas. Pārkaisi ar piparmētrām, pētersīļiem un pievieno fetas sieru. Pirms pasniegšanas pārlej salātus ar mērci.
Recepte un foto:
cetrassezonas.lv