Atceltas apsūdzības pret diskvalificēto "Eirovīzijas" zvaigzni Jostu Kleinu
foto: Vida Press
Josts Kleins.
Slavenības

Atceltas apsūdzības pret diskvalificēto "Eirovīzijas" zvaigzni Jostu Kleinu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Izbeigta izmeklēšana pret 2024. gada “Eirovīzijas” dziesmu konkursā diskvalificēto Nīderlandes mākslinieku Jostu Kleinu.

Atceltas apsūdzības pret diskvalificēto "Eirovīzij...

Kā iepriekš ziņoja Eiropas Raidorganizāciju apvienība, Nīderlandes mākslinieka rīcība apdraudējusi personāla un filmēšanas grupas drošību. “Josta uzvedība bija klajš konkursa noteikumu pārkāpums, kas vērsts uz drošas darba vides nodrošināšanu visam personālam un filmēšanas komandas aizsardzību,” teikts Eiropas Raidorganizāciju apvienības paziņojumā.

Tika iesaistīta policija, bet pēc izmeklēšanas lieta izbeigta. Jaunākajā Zviedrijas prokuratūras ziņojumā pausts, ka vīrietis veicis darbības, kas trāpījušas sievietes kamerai, kā arī to, ka incidenta aculiecinieki notikušo uztvēruši atšķirīgi.

Izmeklēšanas lēmumu komentējis arī pats mākslinieks, sociālajā vietnē “Instagram” paužot, ka “pēdējie mēneši bijuši drausmīgi.”

"Lai gan man patīk uzstāties jebkur pasaulē, kaut kas nebija kārtībā. Kāpēc mums bija tik ilgi jāgaida atbilde? Katru dienu es jutos nedrošs, lai gan zināju patiesību. Mums visiem ir jārūpējas vienam par otru, mums visiem ir jāatbalsta viens otrs un mums VISIEM ir jāapvienojas. Uzņēmumi vienkārši vēlas aizsargāt savu naudu, un viņi centās izmantot mani kā vairogu. Ciemats pret pilsētu...," pauda mākslinieks.

“Mīlestība vienmēr uzvar, ir jāuzticas procesam,” piebilda mākslinieks.

Kā zināms, Nīderlandes mākslinieks Josts Kleins un viņa dziesma ” Europa ” tika diskvalificēta no 2024. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa.