foto: Shutterstock
Sarunu festivāls "Lampa" piedāvā atklāt darba tirgus iespējas un tendences
Ilustratīvs attēls.
Festivāli
2024. gada 2. jūlijs, 17:22

Sarunu festivāls "Lampa" piedāvā atklāt darba tirgus iespējas un tendences

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

5. un 6. jūlijā Cēsu pils parkā desmito reizi norisināsies Sarunu festivāls "Lampa". Divu dienu programma piedāvā tādas tēmas kā nodarbinātība, izglītība, tehnoloģijas un mākslīgais intelekts, finanses, ekonomika, drošība, tieslietas, Eiropa un pasaule, valsts un sabiedrība, kultūra un atpūta, vide un ilgtspēja, mediji, mentālā veselība u.c.

Festivālā būs dažādas interaktīvās un izklaidējošās spēles, darbnīcās, diskusijas, iestudējumi, sporta pārraides, raidieraksti. Kopumā sarunu festivāla 62 norises vietās notiks vairāk nekā 360 pasākumi, kurus piedāvā 247 rīkotāji. Ieeja festivālā –  bez maksas.
 
Cēsu pils parkā darbosies Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Nākotnes darba telts nr.43, kurā norisināsies sarunas un diskusijas, kā arī karjeras konsultācijas, darba piedāvājumi, dārznieka stūrītis un citas aktivitātes.

Nākotnes darba telts apmeklētāji uzzinās, kāda situācija un tendences ir darba tirgū, kādas darba iespējas piedāvā darba devēji un kādus darbiniekus gaida, kā meklēt un atrast piemērotu darbu, kādas prasmes ir pieprasītas darba tirgū un kā tās iegūt vai pilnveidot, kā mākslīgais intelekts var ietekmēt darba tirgu, kāds atbalsts nepieciešams remigrācijas veicināšanai darba tirgus globalizācijas apstākļos. NVA pasākumi sarunu festivālā "Lampa" notiek Eiropas Sociālā fonda Plus projekta “Nodarbinātības valsts aģentūras veiktspējas stiprināšana” ietvaros. 

Nākotnes darba telts piedāvās:

  • Diskusijas un sarunas;
    Apmeklētāji varēs piedalīties diskusijās par aktuālām nodarbinātības, mūžizglītības un karjeras attīstības tēmām.
  • Karjeras konsultācijas; 
    Apmeklētājiem būs iespējams saņemiet profesionāļu padomus veiksmīgai darba meklēšanai un karjeras veidošanai.
  • Interaktīvās aktivitātes;
    Apmeklētājiem būs iespēja izpildīt prasmju novērtēšanas testus un piedalieties citās aktivitātes, lai labāk izvērtētu savas stiprās pusēs un tās attīstītu.
  • Vakanču piedāvājumi.
    Apmeklētājiem būs iespēja uzzināt kādi šobrīd ir aktuālie darba piedāvājumi, un saņemt speciālistu atbalstu piemērota darba atrašanai.