foto: Ekrānuzņēmumi no video
Smagi kadri: Selīna Diona parāda, kā neārstējamās slimības dēļ lēkmes laikā trīc
Selīna Diona ārstēšanās laikā.
Slavenības
2024. gada 30. jūnijs, 07:47

Smagi kadri: Selīna Diona parāda, kā neārstējamās slimības dēļ lēkmes laikā trīc

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kanādiešu dziedātāja Selīna Diona, kura pametusi skatuves gaitas stīvā cilvēka sindroma dēļ, parādījusi žurnālistiem, kas viņai jāpārdzīvo lēkmes laikā. Viņa nespēj kustēties un runāt, viņas rokas ir savilktas, bet sejas muskuļi raustās, dziedātāja izjūt stipras sāpes un vaid.

56 gadus vecā zvaigzne nesen paziņojusi par dokumentālās filmas, kurā stāstīts par viņas dzīvi, iznākšanu. Filmai dots nosaukums “Es esmu: Selīna Diona”. Tajā viņa stāsta arī par savu pašreizējo veselības stāvokli. Dziedātāja jau 17 gadu izjūt sāpīgus simptomus, kas traucē turpināt muzikālo karjeru. Reportieri bija liecinieki tam, kā māksliniece vairākas minūtes piedzīvoja smagas spazmas, kas viņu padarīja kustēties un runāt nespējīgu. Šajā laikā mediķi palīdzēja Selīnai pārdzīvot lēkmi ar masāžas un pretsāpju līdzekļu palīdzību.

Dziedātājai nācies piedzīvot daudz nepatīkamu procedūru. Sāpes ir īpaši jūtamas sindroma lēkmju laikā. “Es negribu dramatizēt, bet es varēju nomirt. Es lietoju bīstamas zāļu devas, lai varētu staigāt. Man bija jāiemācās norīt. Man bija vajadzīgi dažādi medikamenti, lai organisms varētu normāli funkcionēt. Viena tablete, vēl divas, vēl piecas... Pārāk daudz tablešu, bet šovam ir jāturpinās,” pastāstījusi dziedātāja. Viņa arī atzinusi, ka ilgu laiku mēģinājusi izlikties, ka viss ir kārtībā, lai nesatrauktu apkārtējos.

Selīna Diona dokumentālās filmas “Es esmu: Selīna Diona” pirmizrādes vakarā 2024. gada 17. jūnijā

gallery icon
18

“Ja es nevarēšu skriet, es iešu. Ja nevarēšu iet, rāpošu. Bet es neapstāšos,” Selīna Diona ir apņēmības pilna cīnīties ar savu neārstējamo kaiti un cer vēl atgriezties uz skatuves.