Gatavojies Līgosvētkiem? Klāj svētku galdu par mazāk nekā 20 eiro
foto: Publicitātes foto / IKEA
Festivāli

Gatavojies Līgosvētkiem? Klāj svētku galdu par mazāk nekā 20 eiro

Sadarbības projekts

Līgosvētki ar gadā garāko dienu un īsāko nakti ir lielisks iemesls līdz rīta gaismai būt brīvā dabā un priecāties par skaisto vasaru. Daudzi plāno svētkos doties dabā, baudīt gardus ēdienus un labu kompāniju. IKEA interjera dizainers sniedz dažus padomus par to, kā bez lieliem tēriņiem pavadīt līksmus Līgosvētkus.

Gatavojies Līgosvētkiem? Klāj svētku galdu par maz...

“Ir daudz dažādu noderīgu risinājumi, kas atvieglos svētku rīkošanu neatkarīgi no tā, vai Jāņus svinēsi piemājas pagalmā, vietējā parkā vai pludmalē. Turklāt ir vērts ieklausīties arī dažos radošos ieteikumos par to, kā uzburt svētkus, ko ar prieku atcerēsies visu mūžu,” stāsta IKEA interjera dizaina nodaļas vadītājs Dariuss Rimkus.

Daļa ieteikto risinājumu IKEA pieejami par tagad par zemāku cenu: pildot apņemšanos sniegt labāku ikdienas dzīvi daudziem, maijā IKEA jau otro reizi šogad samazinājis cenas dažādu kategoriju precēm.

Uzbur svinīgu noskaņu ar tekstilu un rotājumiem

foto: Publicitātes foto / IKEA

Lai uzburtu mājīgu atmosfēru un radītu svētku sajūtu, interjera dizainers iesaka izveidot auduma telti. “Vispirms starp kokiem novelc un piestiprini auklu un pārmet tai pāri audumu, piemēram, LILL aizkarus (iegādājami par 4 EUR). Piestiprini audumu pie auklas ar pāris knaģiem un nostiprini arī apakšējos stūrus. Zem telts izklāj īpašu piknika segu vai pledu (piemēram, THORGUN pledu tikai par 2,99 EUR) un papildu komfortam ievieto arī dažus spilvenus (piemēram, KÄRLEKSGRÄS par 2,49 EUR). Savukārt tiem, kam ne sevišķi tīk sēdēt zemē, noderēs viegli pārnēsājami salokāmie krēsli (piemēram, FEJAN krēsls par 12 EUR),” iesaka interjera dizainers.

Dizainers mudina, tiklīdz ballītes vieta noskaidrota, sagādāt arī priekšmetus, kas ļaus uzburt īsto noskaņu: vāzes ar savvaļas ziediem, āra apgaismojumu un pārnēsājamu, mitrumizturīgu Bluetooth skaļruni (piemēram, DAJLIEN skaļruni par 12 EUR) mūzikas atskaņošanai.

foto: Publicitātes foto / IKEA

“Lai radītu mājīgu gaisotni, izrotā svinību vietu. Ar baterijām vai saules baterijām darbināmi LED gaismekļi uzburs īpaši omulīgu un romantiska noskaņu. Vēl rotāšanai vari izmantot svaigus ziedus vāzē (piemēram, POMP vāzē par 2,99 EUR), kas, ja tajā ievietosi sveces, kalpos par savdabīgu laternu. Jāpiebilst, ka LED sveces ir drošāka alternatīva, kas mazina ugunsgrēka izcelšanās risku,” apgalvo D. Rimkus. 

foto: Publicitātes foto / IKEA

Interjera dizainers iesaka dažus par pievilcīgu cenu iegādājamus risinājumus lielākam komfortam, pavadot laiku svaigā gaisā: ēdienu un dzērienu pasniegšanai noderēs paplāte ar salokāmām kājām (piemēram, KLIPSK paplāte par 9,99 EUR). Ja līdzi ir arī mazie ķipari, lieliska izvēle ir bērniem paredzēti trauki un galda piederumi (KALAS, kas pieejami no 0,50 EUR). Tie ir ideāli piemēroti pašiem mazākajiem, kam, mācoties pastāvīgi ieturēt maltīti, gadās nomest traukus, izliet dzērienus un radīt jucekli.

Ēdiena iepakošana līdzņemšanai

foto: Publicitātes foto / IKEA

“Ar īstajiem traukiem un pārtikas produktu iepakojumu garda maltīte svaigā gaisā būs tīrais prieks. Mans padoms būtu izvēlēties stikla traukus ar vākiem, jo tajos var ne tikai ērti pārvadāt ēdienu, bet tie arī izskatās glīti, pasniedzot uzkodas vai desertus (IKEA 365+ pārtikas trauki iegādājami no 1,79 EUR). Turklāt stikla traukos skaidri redzams to saturs. Savukārt sausās uzkodas var ievietot atkārtoti aiztaisāmos maisiņos,” stāsta D. Rimkus. 

foto: Publicitātes foto / IKEA

Atsevišķus pārtikas produktus vai traukus var ievietot NÄBBFISK aukstuma somā, kas ir ne tikai ērti pārnēsājama, bet arī ilgāk saglabā produktus svaigus un uztur pareizo temperatūru. Ja plāno pasniegt karsto ēdienu, ir vērts gatavot ēdienus, kurus var iepakot pārtikas termosā.

foto: Publicitātes foto / IKEA

IKEA pazemina cenas  

Pildot apņemšanos sniegt labāku ikdienas dzīvi daudziem, maijā IKEA jau otro reizi šogad samazinājis cenas dažādu kategoriju precēm – no pircēju iecienītām mēbelēm, piemēram, dīvāniem un krēsliem, kā arī dažādiem mantu uzglabāšanas risinājumiem līdz interjera priekšmetiem. Piemēram, DRAGAN zobu birstes turētājs maksā 3,49 EUR (iepriekšējā cena: 4,99 EUR), TRENSUM spogulis – 3,99 EUR (iepriekšējā cena: 6,99 EUR), RÅSKOG ratiņi – 39,99 EUR (iepriekšējā cena: 49,99 EUR), MÅNALG lampa – 19,99 EUR (iepriekšējā cena: 29,99 EUR), TVERSTED paklājs – 89,99 EUR (iepriekšējā cena: 129 EUR).

Vairāk preču par tagad zemāku cenu: https://www.ikea.lv/lv/tagad-zemaka-cena.

Tēmas