Festivāli
2024. gada 8. jūnijs, 00:00

VIDEO: Ar “Maxima” atbalstu aizvadīti jau devītie Dārza svētki Bērnu slimnīcā

Sadarbības projekts

Jau devīto gadu, ieskandinot Starptautisko bērnu tiesību aizsardzības dienu, norisinājās Bērnu slimnīcas Dārza svētki, kas top ar “Maxima Latvija” atbalstu. Svētki šogad pulcēja vairāk nekā 700 dalībnieku, lai sportiski svinīgā atmosfērā godinātu aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, kas iet roku rokā ar veselību.

Pasākuma viesi bija sapulcējušies, lai kopīgi svinētu Dārza svētku tradīciju – priecīgā atmosfērā kopā sanāca mazie pacienti, viņu vecāki un slimnīcas personāls. Šī gada Dārza svētki norisinājās sportiskās noskaņās, domājot par vasaras Olimpiskajām sporta spēlēm un aktīvu dzīvesveidu, kas ir veselības pamatā. Lai iedvesmotu mazos pacientus, Bērnu slimnīcas Dārza svētkos viesojās arī Latvijas godalgotie sportisti – paraolimpieši Rihards Snikus, Aigars Apinis un Diāna Krūmiņa, kā arī Latvijas hokeja izlases spēlētāji – Raivis Ansons, Martins Laviņš, Ēriks Vītols un Fēlikss Gavars. Svētku sajūtu nodrošināja ne tikai sportiskās aktivitātes, radošās darbnīcas, gardumi no dažādiem restorāniem un Latvijas ražotājiem, bet arī muzikāli priekšnesumi un dažādi pārsteigumi.

foto: Publicitātes foto
Bērnu slimnīcas Dārza svētki

“Esam no sirds gandarīti, ka jau devīto reizi varējām sarīkot tik krāšņus, saulainus un priecīgus svētkus Bērnu slimnīcā – vietā, kur papildus prieka un smaidu deva vienmēr ir ļoti nepieciešama. Ar Dārza svētkiem ierasti ieskandinām gan vasaras sākumu, gan Starptautisko bērnu tiesību aizsardzības dienu, un, pateicoties mūsu lieldraugiem “Maxima Latvija” un virknei citu uzņēmumu un atbalstītāju, šogad mums kopā patiešām izdevās gan muzikāli un garšīgi, gan sportiski  un izglītojoši svētki Bērnu slimnīcas pacientiem, viņu ģimenēm un arī slimnīcas darbiniekiem,” pateicību pauž Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

foto: Publicitātes foto
Bērnu slimnīcas Dārza svētki

“Dārza svētki, kas jau kļuvuši par Bērnu slimnīcas tradīciju, dod iespēju mūsu pacientiem, viņu ģimenes locekļiem un darbiniekiem uz dažām stundām aizmirst par ikdienu un piedzīvot patiesi priecīgus brīžus. Bērnu slimnīcā ik uz soļa rūpējamies par vidi, kas veicina atveseļošanos. Arī Lāču rotaļu laukums, kurā jau otro gadu notiek Dārza svētku aktivitātes, tapis, lai uzlabotu bērnu pieredzi slimnīcā. Kopā ar Bērnu slimnīcas atbalstītājiem, no kuriem Dārza svētkos īpašs paldies “Maxima Latvija” un Bērnu slimnīcas fondam, arī turpmāk gādāsim, lai pēc nokļūšanas Bērnu slimnīcā mūsu pacienti atcerētos arī par jaukiem piedzīvojumiem, kas viņus pārsteiguši slimnīcā,” atzīst Valts Ābols, Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

foto: Publicitātes foto
Bērnu slimnīcas Dārza svētki

“Ģimeņu un bērnu labklājība ir viena no „Maxima Latvija” prioritātēm, tādēļ vēlos teikt paldies Bērnu slimnīcas mediķiem un personālam, kas dara pašaizliedzīgu darbu, lai parūpētos par mūsu bērnu veselību! Liels paldies Bērnu slimnīcai un Bērnu slimnīcas fondam  par draudzību jau deviņu gadu garumā, kopā veidojot labāku, priecīgāku un garšīgāku ikdienu bērniem un vecākiem, kam kāds laiks ir jāpavada slimnīcā. Īpaši liels prieks ir par to, ka mums ir izdevies kopā iedibināt ne vien Dārza svētku tradīciju, bet arī kopā parūpēties par maziem svētkiem Bērnu slimnīcas pacientiem ik dienas, iedvesmojot un atbalstot veselīga uztura kustību “Ēstprieks”. Pateicoties šim projektam, jau četrus gadus Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem ir iespēja katru dienu saņemt veselīgas, garšīgas un pilnvērtīgas maltītes, kas pagatavotas no vietējiem produktiem, jo ir zināms, ka garšīgs ēdiens ne vien iepriecina, bet arī palīdz ātrāk veseļoties,” stāsta Jānis Beseris, SIA "Maxima Latvija" korporatīvo attiecību direktors.

foto: Publicitātes foto
Bērnu slimnīcas Dārza svētki

Ar muzikāliem priekšnesumiem Dārza svētkos bērnus iepriecināja Tutas Lietas kopā ar draugiem Lapsu Feneku un Āpsīti, savukārt Dr. Haštags priecēja bērnus ar jautru un izklaidējošu zinātnes šovu. Dārza svētku laikā bērniem bija iespēja piedalīties arī izzinošās darbnīcās par veselīgu uzturu kopā ar veselīga uztura kustības “'Ēstprieks” ēdienkartes autoriem un īstenotājiem – Bērnu slimnīcas uztura speciālisti Lizeti Pugu un šefpavāru Jēkabu Naumovu. Kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem bērniem bija iespēja iepazīties ne tikai ar šo dienestu ikdienu, bet arī uzzināt vērtīgus padomus drošībai vasaras sezonā. “Veseļojies ar prieku” parūpējās arī par aktivitātēm bērniem nodaļās un radošā apvienība “Pasaku nams” priecēja bērnus ar pasaku tēlu viesošanos svētkos.

Svētku organizatori saka lielu paldies restorāniem, kas parūpējās par svētku gardumiem, piedāvājot daudzveidīgu un veselīgu cienastu. Par to bija parūpējušies restorāni “Pica Lulū”, „Neiburgs”, “Ramen Riga”, “Mālpils muiža”, “36. līnija”, “Pavāru māja”, “Entresol”, “Pullman Riga Old Town”, “3 pavāru restorāns”, “Bao Bun”, “Hercogs Garden” un “Hooligaan Bubble Tea & Coffee”. Tāpat paldies ražotājiem, kas rada iespēju pacienāt bērnus ar savu produkciju un piedalījās pasākumā: “Rāmkalni”, “Dobeles dzirnavnieks”, “Pophouse.lv”, “Akvile” “Skrīveru mājas saldējums” un “Valmiermuiža”, kas iepriecināja ar “Gardu muti” limonādēm.