Mūzika
2024. gada 23. maijs, 14:51

Noklausies - ar jaunu singlu "Laika daudz" klajā nāk mūziķis Detlefs

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Mūziķis Detlefs saviem faniem piedāvā jaunu singlu "Laika daudz", kas ir trešais priekšvēstnesis no gaidāmā albuma "Atmiņas par nenotikušiem notikumiem".

Pagājušā gada nogalē Uldis Dirnēns, pazīstams kā Detlefs, negaidīti atgriezās uz skatuves un bez plašas publicitātes uzstājās koncertzālē “Palladium”. Šis koncerts apliecināja Detlefa mūzikas nemainīgo aktualitāti un iedvesmoja mūziķi turpināt radošo darbību. Jaunā albuma iznākšana paredzēta 2024. gada nogalē, un dziesmas, ar dažiem izņēmumiem, ir ņemtas no 2012. gada pierakstiem, kas ir laiks, kad šis albums varēja būt ierakstīts un izdots.

Detlefs plašu atpazīstamību iemantoja 2000. gadu sākumā. Radiostacijās panākumus guva viņa pirmie singli "Stils nevainīgs", "Četras sienas" un "Blind Actor". Debijas albums "Tu izliecies par sevi" iznāca 2004. gadā, savukārt 2007. gadā jau ar grupu "Detlef Zoo" iznāca otrais albums "Skapī", bet 2008. gadā Londonā tika ierakstīta tā versija angļu valodā "If It Makes Us Happy". Drīz pēc tam grupa darbību pārtrauca.

2023. gada pavasarī tika izziņots, ka Dirnēna grupa jau ar nosaukumu "Detlef" pēc ilga pārtraukuma atsāk darbību un rudenī ar vērienu aizritēja pirmais atgriešanās koncerts "Palladium".