foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Detlefam pārpildīts koncerts, Zix lepojas ar jaunu dziesmu - "Talantu fabrikas" leģendas atgriežas šovbiznesā
Detlefs, Zix un Flame.
Slavenības
2023. gada 23. novembris, 06:30

Detlefam pārpildīts koncerts, Zix lepojas ar jaunu dziesmu - "Talantu fabrikas" leģendas atgriežas šovbiznesā

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms 20 gadiem skatītājus pārsteidza pirmais vērienīgais pašmāju muzikālais televīzijas šovs "Talantu fabrika". Daļa no tajā iepazītajiem jauniešiem kļuvuši par Latvijas mūzikas zvaigznēm, daļa dzīvē atraduši citus izaicinājumus, bet ir tādi, kas pēc ilgas klusēšanas atkal atgriezušies mūzikā.

Zix, Soho, Astra, Jeremy, Dons, Lily, Chilli, Madeira, Karlina, Flame, Detlef, Rekets, Indrra, Cukuriņš... Toreiz viņu vārdus zināja vai katrs Latvijā, jo 2003. gadā TV5 sadarbībā ar LNT uzsāka pirmo dziedošo realitātes šovu "Talantu fabrika".

Tolaik tas bija skatītākais TV šovs Latvijas vēsturē, tā dalībnieki vairākus mēnešus dzīvoja slēgtās telpās, kur katram viņu solim sekoja TV kameras, un šova skatītāji 24 stundas diennaktī bija liecinieki jauno talantu muzikālajai izaugsmei, savstarpējo attiecību drāmām un pat uzplaukušām mīlestībām. Šova dalībnieki katru nedēļu uzstājās skatītāju pārpildītos koncertos Ķīpsalā, viņu sniegumu vērtēja profesionāla žūrija, un par pirmās "Talantu fabrikas" uzvarētāju kļuva Chilli – Ilva Šeškauska-Štāla. No pirmās "Talantu fabrikas" mūzikā šobrīd visaktīvāk darbojas Dons, bet šoruden muzikālajā apritē pēc ilgu gadu pauzes atgriezušies vēl trīs fabrikanti. Kuri tie ir?

Nākamā lapa: Zix - no celtniecības pie dziedāšanas