foto: no privātā arhīva
Valsts policija sāk kriminālprocesu par Horena Stalbes piekaušanu
Sazvanoties ar paziņu Ēriku, Horens uzzināja, ka abi atrodas “traumās” un teju blakus palātās.
Sabiedrība
2024. gada 23. aprīlis, 13:22

Valsts policija sāk kriminālprocesu par Horena Stalbes piekaušanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par mūziķa Horena Stalbes piekaušanu 13.aprīļa rītā Dobelē vietējā benzīntankā pēc pilsētā nospēlētas diskotēkas.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē apstiprināja, ka 13.aprīlī Dobelē kādā degvielas uzpildes stacijā izcēlās konflikts starp vairākām personām, kura laikā tika nodarīti miesas bojājumi kādam 1971.gadā dzimušam vīrietim.

Cietušais vīrietis ar gūtajām traumām vērsies medicīnas iestādē, kur saņēmis palīdzību. Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess un tiek noskaidroti notikušā apstākļi.

Kā šodien vēsta žurnāls "Kas Jauns", grupas "Riga Reggae" solistam esot lauzts deguns, traumēti kakla skriemeļi, lauzta kāja, pārciesta operācija un smadzeņu satricinājums… Kā mūziķis atklāja sarunā ar "Kas Jauns", kopā ar kolēģi Kristapu Strūbergu uzstājušies Dobelē, pēc kā – ap pieciem sešiem no rīta – pa ceļam iebraukuši "Circle K" degvielas uzpildes stacijā, lai iestiprinātos ar karstmaizītēm. Gaidot, kamēr pārdevēja viņus apkalpos, mūziķi piefiksējuši, ka telpā atrodas “divi brāļi”, kam par visu varu velk uz kašķi. “Kamēr meitene gatavoja karstmaizes, vārds “mauka” bija visliterārākais, ko viņi izmantoja. Mēs ar Kristapu bišku aizrādījām, lai nomierinās. Nebija ne vārdu apmaiņas, ne klopes, ne grūstīšanās. Likās, ka būs miers, bet, kamēr Kristaps kasē maksāja, es pagriezos un dabūju tiešu sitienu pa seju, viņi uzbruka no aizmugures. Cik vien gļēvi var būt, tik arī tas notika,” agrā rīta notikumus atklāj Horens.

Viņš pieļauj, ka kāju salauzis tāpēc, ka sitienu bija centies mazināt, sperot to atpakaļ. “No sākuma no tā šoka pat nesapratu, kas ir noticis. Biju uz mirkli zaudējis samaņu, atjēdzoties redzēju, ka Kristaps pārliecies man pāri. Gulēju asins peļķē uz baltām flīzēm… Tualetē nomazgājāmies, sakopāmies, bija turpat viesnīca paņemta, braucām uz to. Nākamajā dienā Dobeles pusē vēl bija pasākums, domāju – pielikšu ledu pie sasitumiem, paturēšu, paliks labāk. Taču nākamajā dienā sāka likties, vai tikai nav izmežģīta arī potīte…” turpina Horens. Aizbraucis uz Dobeles slimnīcu, kur uztaisīts rentgenu un secināts – tas, ka deguns lauzts, ir štrunts, jo ir lauzta arī kāja. Lai lūzums pareizi sadzītu, bijis nepieciešams Rīgā veikt operāciju. “Paldies Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai, kur tiku aprūpēts no galvas līdz kājām! Paldies Dievam, ka visu dzīvi nodarbojos ar sportu, tāpēc esmu vispār palicis dzīvs,” spriež mūziķis. Viņš cer, ka “Dobele ar šo tiks attīrīta no ļaundariem – vietējām “lupatām”, kam patīk izkauties, jo krimināllieta ir ierosināta”. “Man ir kolosāls advokāts, un cietumsods viņiem izskatās uz septiņiem gadiem,” nosaka Horens. Nekāda ļaunuma pret uzbrucējiem viņam neesot, jo “viņi paši ir sevi sodījuši”.