foto: LETA
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu
Rīgas maratons atkal pulcējis tūkstošiem skrējēju.
Trakā pasaule
2024. gada 19. maijs, 15:20

Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Mūziķim Ralfam Eilandam sirds ir pilna – viņu sadusmojis Rīgas maratons, kam atvēlēta arī 11. novembra krastmala.

“Apzinoties, ka dažādos līmeņos tur piedalās arī mani draugi, tomēr šo pateikšu. Dirsā visus skrējienus un gājienus! 11. novembra krastmala ir paredzēta tikai valsts svētkiem vai jebkam, ko tur grib darīt Raimonds Pauls. Ejiet savos gājienos vai skrējienos pa ietvēm! Maratonā, Dziesmu Svētkos, Praidā, sieviešu tiesību gājienā, jebkurā jūsu iemīļotā pastaigā!” vietnē X raksta Eilands.

Viņš atgādina, ka ir trotuārs: “Reāli stilīga fīča. Man besī iet ar līkumu uz veikalu pēc biezpiena, jo kaut kādi veselīgie džedaji ar pielipinātiem numuriem pie krūtīm ir izdomājuši reizi gadā paskriet. Lai arī man nav autovadītāja apliecības, es vēlos piedalīties šoferu kritiskajā masā, kur mēs vienkārši braucam visur, pārkāpjot visus CSN, tādējādi protestējot pret visiem gājieniem un skrējieniem!”

Ja arī šī ir ironija, ne visi to uztver kā joku. Brunis iebilst: “Autovadītāju kritiskā masa jau notiek katru darba dienu, aizņemot galvenās pilsētas ielas un ierobežojot citu iespējas pārvietoties. Bet, protams, daži pasākumi gadā, kad brīvdienās pāris ielas ir atvēlētas gājējiem ir genaciic.”

Rūdolfs Golubovs neredz problēmu: “Kā reiz šodien sanāca jūdzes skrējiena laikā braukt ar automašīnu cauri visai pilsētai. Izvēloties pareizu maršrutu apkārt ierobežojumu vietām, visur varēja tikt bez nekādiem sastrēgumiem. Vispār nesaprotu, par ko katru gadu ir tāds cepiens.”