1dienas
21stundas
41minūtes
09sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
68. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Malmē.

2024. gada Eirovīzijas fināls Malmē

68. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls Malmē.

TV

Zināmi Eirovīzijas oficiālie rezultāti. Kuras valstis balsoja par Donu?

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Publiskoti oficiālie Eirovīzijas dziesmu konkursa rezultāti, kuros redzams arī, kādas valstis un cik punktus deva Latvijas pārstāvim Donam.

Zināmi Eirovīzijas oficiālie rezultāti. Kuras vals...

Kā jau ziņots, Dons 11. maijā piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā, kas norisinājās Malmē, Zviedrijā. Dziedātāja izpildītā dziesma "Hollow" finālā 25 dziesmu konkurencē ierindojās 16. vietā. Par konkursa uzvarētāju kļuva Šveices pārstāvis Nemo, kas tika pie 591 punktiem.

Eirovīzijas uzvarētājs Nemo uz skatuves paklūp un salauž gan īkšķi, gan stikla trofeju.

Eirovīzijas uzvarētājs Nemo salauž īkšķi

Pēc triumfa Eirovīzijā, nebinārais Šveices izpildītājs Nemo uz skatuves piedzīvoja pamatīgu misēkli - zaudējot līdzsvaru, mūziķis paklupa un salauza gan ...

Dons finālā kopā saņēma 64 punktus - 36 no citu valstu žūrijām, bet 28 no citu valstu skatītāju balsojumiem.

Deviņus punktus Donam iedeva Gruzija - astoņus žūrija, vienu skatītāji. Pa astoņiem Luksemburga (visi no skatītājiem) un Dānija (četrus žūrija, četrus - skatītāji), septiņus Apvienotā Karaliste (četrus žūrija, trīs - skatītāji), piecus Ukraina (tikai skatītāji), piecus Malta (tikai žūrija), piecus Īrija (tikai skatītāji), četrus Lietuva (tikai skatītāji), četrus Spānija (tikai žūrija), četrus Igaunija (vienu žūrija, trīs - skatītāji), divi punkti nāca no Polijas žūrijas, divi no Norvēģijas skatītājiem, vēl viens no Nīderlandes žūrijas.

Un kam tad savus punktus iedeva Latvija? Žūrijas vērtējums bija šāds: Šveice, Francija, Ukraina, Armēnija, Horvātija, Zviedrija, Vācija, Apvienotā Karaliste, Izraēla, Portugāle. Bet Latvijas Eirovīzijas skatītāju balsojumā visvairāk punktu tika Igaunijai, tad sekoja Ukraina un Lietuva. Vēl latvieši savus punktus deva Izraēlai, Francijai, Horvātijai, Šveicei, Īrijai, Armēnijai un Somijai.

Zināms arī, ka Dons savā pusfinālā ierindojās septītajā vietā ar 72 punktiem, astotajā vietā esošo Gruziju apsteidzot par 18 punktiem. Pusfinālā 12 punktus Donam deva Igaunija, pa septiņiem - Malta, Gruzija, Dānija un Šveice, sešus Norvēģija un Spānija, piecus Čehija un Beļģija, četrus Austrija, pa trim - Sanmarīno un Nīderlande.

Dons un Latvijas delegācija atgriežas Latvijā.

Dons un Latvijas delegācija tiek sagaidīta lidostā "Rīga"

Svētdien, 11. maijā, Latvijā no Eirovīzijas mājās sagaidīts Dons un Latvijas delegācija.