foto: Peter MacDiarmid/Shutterstock/ Vida Press
Cerības bija veltas! Karalis Čārlzs aizņemts un princi Hariju tomēr vēl nesatiks
Princis Harijs Londonā šā gada 7. maijā.
Slavenības
2024. gada 8. maijs, 13:13

Cerības bija veltas! Karalis Čārlzs aizņemts un princi Hariju tomēr vēl nesatiks

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pretēji iepriekš izteiktajām cerīgajām prognozēm, karalis Čārlzs šodien, 8. maijā, nesatiks savu jaunāko dēlu princi Hariju, kurš ieradies īsā vizītē Lielbritānijā. Par to, ka tikšanās nenotiks monarha noslogotā darba grafika dēļ, oficiāli ziņo Harija pārstāvis.

Prinča Harija pārstāvis apstiprinājis ziņu par to, ka tēva un dēla tikšanās nenotiks, sakot: “Tas diemžēl nebūs iespējams Viņa Majestātes piepildītās programmas dēļ. Hercogs, protams, saprot sava tēva saistību dienasgrāmatu un dažādas citas prioritātes un cer viņu drīzumā satikt.”

Princis Harijs ieradies Londonā uz “Invictus Games” svinīgajiem pasākumiem. 2024. gada 7. maijs

gallery icon

Ar prinča Harija preses pārstāvja paziņojumu dalījies arī britu žurnālists Pīrss Morgans, kurš nekad nav slēpis savu nepatiku pret Saseksas hercogu pāri pēc viņu aiziešanas no karaļnama un pat bija spiests aiziet no populārā TV šova “Good Morning Britain” personiski paustās un rupjās kritikas pret Meganu dēļ. Savā jaunākajā paziņojumā soctīklos viņš publiskojis Harija pārstāvja paziņojuma ekrānuzņēmumu un to skarbi komentējis, sakot: “Jaunākās ziņas. Karalis Čārlzs ir pārbaudījis savu dienasgrāmatu un nespēj atrast laiku, lai satiktu savu jaunāko dēlu nodevīgo zebieksti.”

Savukārt savā slejā izdevumā “The Sun” Pīrss Morgans norādījis: “Vismaz viņš [karalis Čārlzs] pavadīs laiku kopā ar cilvēkiem, kuri ir priecīgi un pateicīgi viņu redzēt, nevis kā Harijs, kurš tagad ir kļuvis par pastāvīgi vaimanājošu, burkšķošu, dusmojošos izlutinātu knēveli, kuram labpatīk publiski uzbrukt savam tēvam, tēva sievai, brālim un brāļa sievai.”

Princis Harijs Lielbritānijā ieradās jau otrdienas, 7. maija, vakarā, lai trešdien piedalītos “Invictus Games” 10. gadadienas piemiņas pasākumā Svētā Pāvila katedrālē Londonā. Princis dzimtenē ieradies viens pats bez sievas Meganas Mārklas un bērniem Ārčija un Lilibetas.

Kāds anonīms informācijas avots komentējis esošo situāciju, norādot, ka tēva un dēla patiesais nesatikšanās iemesls neesot karaļa Čārlza aizņemtais dienas grafiks, bet gan karaliene Kamilla. Vārdā nenosauktais paziņa izdevumam “The Express” paudis pieņēmumu, ka monarham satiekoties ar vizītē ieradušos dēlu, protokols paredzētu arī karalienes konsortes klātbūtni, bet tas savukārt būtu izaicinājums Harijam.