foto: Mārtiņš Ziders
"Tā ir visprastākā lielummānija!" - Juris Pavītols uzskata, ka Ainaram Virgam nav tiesības savu grupu saukt par "Līviem"
Juris Pavītols.
Slavenības
2024. gada 15. aprīlis, 15:29

"Tā ir visprastākā lielummānija!" - Juris Pavītols uzskata, ka Ainaram Virgam nav tiesības savu grupu saukt par "Līviem"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Ar emocionālu vēstījumu soctīklā "Facebook" dalījies pašmāju rokgrupas "Līvi" viens no dibinātājiem Juris Pavītols. "Tie zēni, kas sevi dēvē par grupu "Līvi", nav "Līvi"," saka viņš.

Kā uzskata Pavītols, līdz ar Jāņa Groduma aiziešanu viņsaulē "Līvi" ir kļuvuši par vēsturi. Viss! "Līvi" ir vēsture, patīkama, ne tik patīkama, slavena un ne tik slavena, bet vēsture! To es autoratīvi paziņoju kā grupas dibinātājs! Tie zēni, kas sevi dēvē par grupu "Līvi", nav "Līvi"!

Pavītols norāda, ka pirms diviem gadiem jau esot Liepājā nosvinēta "Līvu" 50 gadu jubileja, uz to aicināts arī pašreizējais grupas līderis Ainars Virga, kas gan atbildējis: "Kad tad īsti ir tie "Līvi" dibināti? Un priecīgu svinēšanu!” Viņam tad Pavītols teicis: "Ainar: Tevi uzaicināja grupā Ērika vietā 15 gadus pēc grupas dibināšanas (es ar kultūras ministra pavēli jau biju toreiz pirms trijiem gadiem no grupas atlaists), tāpēc domāju, ka neviens tev neliedz dibināt savu grupu un dziedāt gan tava "Līvu" laika, gan jaunākas dziesmas, bet nav tev kā ienācējam grupā morālu tiesību vēlāk savākt mūziķus un nosaukt tos ne sevis dibinātas grupas vārdā (un ne tik to vien)! Tas ir, kā pats bieži mīli teikt - smieklīgi, kaut patiesībā tā ir visprastākā lielummānija un cinisms! Ļoti ceru, ka šo nekaunību straumi beidzot pārtrauksi jau ar rītdienu!"

"Ja man nav taisnība, tad lūdzu - uz tiesu! Visādi citādi - veiksmi tev un tavai mūzikai!" šādu novēlējumu Virgam, kas nesen atzīmēja savu 60. jubileju, ierakstījis Pavītols.

Ainara Virgas 60. jubilejas lielkoncerts "Liepājnieks"

2024. gada 6. aprīlī savu 60. dzimšanas dienu svinēja mūziķis Ainars Virga. Par godu šim notikumam Liepājas olimpiskajā centrā notika ...

gallery icon