Slavenības
2024. gada 31. marts, 06:05

Policists Edijs Aleksejevs leģendārajā "Tranzītā" dejo par baltu velti

Vita Zvaigznīte

Žurnāls "Kas Jauns"

Grupas "Tranzīts" dejotājs Edijs Aleksejevs, bez kura plastiskās klātbūtnes nenotiek neviena solista Ralfa Rubeņa uzstāšanās, to, izrādās, dara par baltu velti – hobija vārdā!

Divi dejotāji jau izsenis bijusi grupas "Tranzīts" vizītkarte. Bez viņiem Ralfs Rubenis ir kā “bez rokām” un neuzstājas pat korporatīvos pasākumos.

Cik abi dejotāji ir nozīmīgi, vēlreiz "Tranzīts" un fani apliecināja pirms mēneša, kad viens no dejotājiem – Gunārs Ambergs – paziņoja par aiziešanu no slavenās apvienības. 19. februāra koncerts Varakļānos bija Gunāra pēdējā uzstāšanās, lēmumu aiziet dejotājs pieņēmis "Tranzīta" pastāvēšanas 30. gadā.

Viņa kolēģis Edijs Aleksejevs aizkustinošā ierakstā feisbukā pauda, ka ir kopā ar Gunāru jeb Goon Amberg kopš 14 gadu vecuma un tieši Edijs draugu uzrunājis pievienoties "Tranzītam".

“Šodien es raudu ne tāpēc, ka izvēlējies iet tālāk, bet tāpēc, ka bezgala žēl, ka viss beidzies. Tu biji mana iedvesma un atbalsts uz skatuves, mēs sapratāmies no pussoļa, no pusvārda 27 gadu garumā, tik forši bija dejot un būt kopā. Zini, ka tevi neviens nevarēs aizvietot, tu man esi vienīgais un labākais. Izklausās pēc atzīšanas mīlestībā, lai tā būtu, es tevi mīlu,” sirsnīgiem vārdiem neskopojās Edijs, tostarp atklājot, ka grupā nodejojuši ļoti ilgu laiku.

Ņemot vērā sabiedrības interesi, cik pelna dažādu jomu mākslinieki, žurnāls "Kas Jauns" izmantoja iespēju ielūkoties valsts amatpersonu deklarācijās, kāda obligāti jāaizpilda arī Edijam, jo ikdienā viņš strādā Valsts policijā. Deklarāciju par pagājušo gadu viņš aizpildījis kā vecākais Valsts policijas inspektors, bet 2020. gadā, tiekot godināts kā viens no labākajiem Vidzemes policistiem, Aleksejevs tika minēts kā majors un Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Gulbenes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieks. Ne deklarācijā par pagājušo gadu, ne arī jebkad iepriekš Edijs nav norādījis, ka būtu par darbu "Tranzītā" saņēmis kādu honorāru. Vienīgo honorāru – 111 eiro – viņš saņēmis 2020. gadā par dalību seriālā "Lielie Muļķi".

Piemēram, algā Valsts policija Aleksejevam pērn aprēķinājusi 21 295 eiro, bet no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pabalstā saņēmis 300 eiro. Tie arī ir viņa vienīgie ienākumi. Līdzīgi ir deklarācijā par 2022. gadu, kad policists algā saņēmis 17 494 eiro, bet valsts pabalstos – 1142 eiro. Nekādu skaidras vai bezskaidras naudas uzkrājumu, kas pārsniegtu valstī noteiktās 20 minimālās mēnešalgas (uzkrājumu, kas būtu virs 12 000 eiro), Edijam nav. Lietošanā viņam ir dzīvoklis Gulbenē un pieder 2020. gadā reģistrēts 2005. gadā izlaists "Volvo" markas automobilis, ko iegādājies par nepilniem 2500 eiro.

Grupa "Tranzīts" 20 gadu jubilejas koncerts

2015. gada 16. oktobrī Rīgas koncertbārā notika grupas „Tranzīts” 20 gadu jubilejas koncerts.

gallery icon

Kā tas nākas, ka darbošanās vienā no pieprasītākajām privāto ballīšu grupām nenes nekādus ienākumus? Vaicāts par to, Edijs savā komentārā telefonsarunā ar "Kas Jauns" bez vilcināšanās apstiprina, ka koncertos un visos citos pasākumus dejo “bez atlīdzības”. “Jā, protams, dejošana ir mans hobijs, un uzstāšanās ar "Tranzītu" – lieliska iespēja izkustēties, par ko naudu nesaņemu. Mūs par to padzirda, pabaro un izvadā,” bažas, ka, iespējams, tiek saņemta atlīdzība aploksnē, par ko netiek nomaksāti valstī paredzētie nodokļi, kliedē dejojošais policists.