foto: ZUMAPRESS.com
Karalis Čārlzs III nav miris, steidz paziņot Lielbritānijas vēstniecības, reaģējot uz savādu ziņojumu plūdiem
Čārlzs III ar daudzajām saņemtajām laba vēlējuma vēstulēm un kartītēm pēc vēža diagnozes
Trakā pasaule
2024. gada 19. marts, 12:52

Karalis Čārlzs III nav miris, steidz paziņot Lielbritānijas vēstniecības, reaģējot uz savādu ziņojumu plūdiem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Neomulīgā situācijā pirmdien bija nokļuvusi Lielbritānijas vēstniecība Krievijā, kurai nācās noliegt vietējos medijos pēkšņi izplatījušās ziņas par Lielbritānijas karaļa Čārlza III nāvi.

“Ziņojumi par Lielbritānijas karaļa Čārlza III ir viltus ziņas,” savā “Telegram” kanālā paziņoja vēstniecība.

Analoģiska satura paziņojumu publicēja arī Lielbritānijas vēstniecība Ukrainā.

Nav skaidrs, vai izplatītās ziņas bija Kremļa propagandas impērijas savdabīga atmaksa par Lielbritānijas krasi negatīvo reakciju pēc Vladimira Putina kārtējās “ievēlēšanas” Krievijas prezidenta amatā, taču nekrologi bija parādījušies, ziņu aģentūru lentēs, kā arī visdažādākās citās ziņu vietnēs un prokremliskajos sociālo tīklu kontos.

Piemēram, “Telegram” kanāls “Mash” vēstīja, atsaucoties uz viltotu Bakingemas pils dokumentu, ka “Lielbritānijas karalis Čārlzs III ir miris, ziņo Bakingemas pils. Elizabetes II dēls tronī kāpa mazāk nekā pirms gada — kronēšana notika 2023. gada 6. maijā. Viņam bija 75 gadi.” Tam sekoja papildinājums: “Atcelts, pasteidzāmies, ziņojums izrādījās feiks. Atgādināsim, ka pirms dažiem mēnešiem viņam diagnosticēja vēzi un veica prostatas operāciju.”

Ar visnotaļ savdabīgu atsaukumu izcēlās Sanktpēterburgas izdevums “Novij prospekt” — “Karalis Čārlzs III nomira, bet pēc tam viņš nenomira”.

Paziņojums par karaļa nāvi īsu brīdi parādījās arī populārajā "Wikipedia"

Pieslēdzās arī oficiālā ziņu aģentūra TASS, norādot par feika ziņu, kā arī oficiālais laikraksts "Rossijskaja gazeta" publicēja repliku, ka "karalis Čārlzs III turpina nodarboties ar darbu un privātām lietām, paziņoja Bakingemas pils. Iepriekš daudzi "Telegram" kanāli publicēja nepārbaudītu un nepatiesu informāciju par monarha nāvi."

Saceltajai kņadai ar ierasti indīgu repliku pievienojās arī Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova, eksprezidenta Dmitrija Medvedeva humora līmeņa stilā publicējot Čārlza seju uz princeses Ketrīnas figūras ar parakstu "Londona izskatās nožēlojami".

Par karaļa vēža diagnozi Bakingemas pils paziņoja 5. februārī. Netiek minēts, kāds tieši vēzis, taču tas atklāts palielinātas prostatas izmeklējuma gaitā. Ārstēšanās laikā viņš atturas no publisku pasākumu apmeklēšanas, taču mēdz uzņemt viesus karaliskajā pilī.

Čārlzam III diagnosticētā ļaundabīgā audzēja dēļ palielinājusies varbūtība par varas maiņu valstī. Viņa Majestātes pēkšņas nāves gadījumā britu valdībai ir slepens plāns ar kodētu nosaukumu "Menai tilts". Līdzīgs rīcības plāns bijis arī citu karalisko personu nāves gadījumos.

Karalis Čārlzs III 75. dzimšanas dienu ieskandina ar pirmssvētku tēju un torti

Dienu pirms savas 75. dzimšanas dienas karalis Čārlzs III apmeklēja sev par godu rīkoto dzimšanas dienas tējas pēcpusdienu Haigrovhausā (Tetberijā, ...

gallery icon

Karalis Čārlzs III ar mazmeitu princesi Šarloti

gallery icon

Čārlzu III Edinburgas ceremonijā sagaida gan karaļnama nīdēji, gan fani

Pret monarhiju noskaņotie aktīvisti un karaļnama entuziasti Skotijā notiekošajās karaļa kronēšanas svinībās stāvēja nelaimīgi plecu pie pleca.

gallery icon

Tā glezno karalis Čārlzs III

gallery icon

Lielbritānijas karaļa Čārlza III un karalienes Kamillas kronēšanas ceremonija

Svinīgā un vēsturiskā ceremonijā Vestminsteras abatijā Londonā par britu monarhijas karali kronēts Čārlzs III un viņa sieva Kamilla kronēta par ...

gallery icon

Princis Čārlzs un Kamilla

Princis Čārlzs un Kamilla.

gallery icon