foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Baņķieris Valērijs Belokoņs ar sievu sadala mantu
Baņķieris Valērijs Belokoņs ar sievu Jekaterinu Belokoņu vienojušies par visas mantas šķirtību. Līgumā teikts, ka katrs laulātais patur kustamo un nekustamo mantu, kas katram piederējusi pirms laulības noslēgšanas, tāpat mantu, kas ir iegūta laulības laikā līdz šim, un arī mantu, kas vēl tikai tiks iegūta laulības laikā nākotnē, neatkarīgi no mantas iegūšanas veida. Tāpat “laulātie nosaka, ka visa manta, kas tiks iegūta nākotnē laulības kopdzīves laikā, ir tā laulātā manta un atsevišķs īpašums, uz kura vārda tā iegūta un reģistrēta jebkuros reģistros, vai kuram ir mantas iegādes dokuments”.
Slavenības
2024. gada 19. marts, 06:44

Baņķieris Valērijs Belokoņs ar sievu sadala mantu

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Laulības ceturtajā gadā baņķieris Valērijs Belokoņs ar sievu Jekaterinu oficiāli nokārtojis laulāto mantiskās attiecības. "Latvijas Vēstnesis" ziņo, ka 21. februārī Belokoņi vienojušies par visas mantas šķirtību.

Savulaik viens no bagātākajiem Latvijas cilvēkiem Valērijs Belokoņs ar Jekaterinu Kuzņecovu apprecējās 2020. gada vasaras beigās. Pirms kāzām viņi jau desmit gadus baudīja kopdzīvi, bet savu mīļoto sievieti baņķieris bildināja 2016. gadā, pasniedzot viņai briljanta gredzenu.

Pirms kāzām Jekaterina darbojusies tādos sen jau likvidētos uzņēmumos kā "K41" (bāru darbība) un "Wanityin Moda Italiana" (apģērbu mazumtirdzniecība), kā arī bijusi Belokoņam piederošās "Baltic International Bank" Stratēģiskās plānošanas pārvaldes vadītāja.

Savukārt 2020. gadā viņa kļuva par Latvijas Katoļu baznīcas informācijas aģentūras vadītāju, vēlāk arī par valdes priekšsēdētāju, līdz pērn septembrī viņu šajā amatā nomainīja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, un, kā tobrīd vēstīja katolis.lv, “Jekaterina Belokoņa turpinās veikt brīvprātīgo darbu kā līdz šim”.

Savukārt Valērijs Belokoņs ir labi pazīstams Latvijas uzņēmējs, finansists un mecenāts. Savu karjeru viņš sāka kā žurnālists un komjaunatnes aktīvists, līdz pēc Latvijas neatkarības atgūšanas apguva finanšu zinības Masačūsetsas Universitātē, un 1993. gada 3. maijā nodibināja Baltijas starptautisko banku jeb "Baltic International Bank". Tā ilgus gadus bija viena no vadošajām privātajām komercbankām ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, un Belokoņs ar nopelnīto naudu finansiāli atbalstīja neskaitāmus kultūras un mākslas projektus, dažādu grāmatu izdošanu, ziedoja Katoļu baznīcai un Vecrīgas un Rīgas vēsturiskā centra atjaunošanai.

Belokoņs pat iegādājās Anglijas futbola kluba "Blackpool" akcijas, kļūstot par kluba līdzīpašnieku, taču pēc neveiksmēm Kirgizstānā (tur Belokoņs izveidoja privātbanku, bet pēc valsts prezidenta nomaiņas krita jaunās varas nežēlastībā, kas viņam par it kā veikto naudas atmazgāšanu piesprieda 20 gadus cietumā) Anglija, pamatojoties uz šo kriminālapsūdzību, diskvalificēja Belokoņu no savas valsts futbola saimniecības.

Ilgus gadus lielākais "Baltic International Bank" līdzīpašnieks Valērijs Belokoņs bija minēts starp Latvijas bagātākajiem cilvēkiem, bet beidzamajos gados viņa uzvārds Latvijas 100 miljonāru sarakstā vairs nav atrodams. Turklāt Ekonomisko lietu tiesa 2023. gada marta beigās apmierināja Latvijas Bankas iesniegto "Baltic International Bank" likvidācijas pieteikumu.