Regnāra Vaivara iestudējuma pirmizrādē Liepājā uz skatuves kāpj mūsu bobsleja leģendas

2024. gada 17. februārī Liepājas teātri notika režisora Regnāra Vaivara iestudēta dokumentāla varoņeposa "Latviešu raķetes" pirmizrāde. Tās beigās uz skatuves ...

gallery icon
Sarkanais paklājs
2024. gada 20. februāris, 12:35

FOTO: Regnāra Vaivara iestudējuma pirmizrādē Liepājā uz skatuves kāpj mūsu bobsleja leģendas

Jauns.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē Liepājas teātri notika režisora Regnāra Vaivara iestudēta dokumentāla varoņeposa "Latviešu raķetes" pirmizrāde. Tās beigās uz skatuves kāpa un sumināti tika arī pašmāju bobsleja leģendas Zintis Ekmanis, Māris Poikāns un Jānis Ķipurs.

“Latviešu raķetes” ir izrāde, kurā skatītāji var ielūkoties Latvijas bobsleja vēsturē – režisors to veidojis, intervējot 21 bobslejam tuvu stāvošu personu, veidojot savu skatījumu uz notikumiem.

Latvijas bobsleja pirmsākums meklējams 20. gadsimta 80. gados, kad inženieris un kamaniņu sporta treneris Rolands Upatnieks pilnīgi tukšā vietā (PSRS un Latvijā šāda sportaveida vēl nebija) radīja PSRS izlasi, kurā 95 procenti bija latvieši. Rolanda Upatnieka inženiera un menedžera talants radīja īstu revolūciju šajā 100 gadus vecajā sporta veidā –  viņa projektētās kamanas, ko visā pasaulē sauca par “Latviešu raķetēm”.

Kadri no izrādes "Latviešu raķetes"

2024. gada 17. februārī Liepājas teātri notika režisora Regnāra Vaivara iestudēta dokumentāla varoņeposa "Latviešu raķetes" pirmizrāde.

gallery icon

Izrādē tiks izmantotas arī mūsdienu tehnoloģijas, kas finiša sekundes spēj sadalīt tūkstoš daļiņās, bet vēl joprojām nespēj ielūkoties varoņu dvēseles noslēpumainajās virāžās. Tas būs dokumentāls varoņu eposs latviešu tautai un piemiņai mūžībā aizgājušajam Rolandam Upatniekam.

Kā uzsver režisors: “Šī izrāde nav par sportu, bet latviešu vīriešiem – LĀČPLĒŠIEM – tautas varoņiem. Latvieši var, varēja un varēs.”

Lomās: Mārtiņš Kalita, Valts Skuja, Kārlis Artejevs, Artūrs Irbe, Kārlis Ērglis, Hugo Puriņš, Armands Kaušelis, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis.