foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ralfs Rubenis leģendārajā "Tranzītā" nodarbina visu ģimeni
"Tranzīts" pasākumā "Muzikālā banka 2023".
Slavenības
2024. gada 5. februāris, 06:06

Ralfs Rubenis leģendārajā "Tranzītā" nodarbina visu ģimeni

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā "Muzikālās bankas 2023" viesmākslinieki šogad uzstājās pašmāju kulta grupa "Tranzīts" ar solistu Ralfu Rubeni priekšgalā un viņa meitas Patrīcijas Rubenes iestudēto horeogrāfiju. Tikmēr skatītāju rindās savējiem līdzi juta mūziķa sieva Iveta, kas ir arī grupas menedžere.

"Muzikālās bankas 2023" apbalvošanas ceremonija

Par Latvijas Radio rīkotās ikgadējās dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2023" uzvarētāju naktī uz svētdienu kļuva Dons ar dziesmu "Lauzto šķēpu ...

gallery icon

No Stāmerienas uz Daugavpilī notikušo "Muzikālo banku" grupas "Tranzīts" solists Ralfs Rubenis ieradās ar savām ģimenes sievietēm – meitu Patrīciju un sievu Ivetu. Vienīgi brālis Niks Rubenis šoreiz nebija pievienojies ģimenei. Taču arī viņš palīdz "Tranzītam" – ar tehniskām lietām. “Mēs jau smejamies, ka laika gaitā "Tranzīts" ir kļuvis par ģimenes biznesa projektu,” tā žurnālam "Kas Jauns" saka Ralfa meita.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ralfs Rubenis ar savām ģimenes daiļavām – meitu Patrīciju un sievu Ivetu, kuras ir arī pilntiesīgas "Tranzīta" dalībnieces. Sieva pilda menedžeres pienākumus, bet meita iestudē horeogrāfiju grupas dejotājiem, kā arī pati pievienojas viņiem uz skatuves.

Patrīcija Rubene sarunā ar "Kas Jauns" atzīst, ka jau ilgus gadus viens no viņas profesionālajiem sapņiem bijusi uzstāšanās uz "Muzikālās bankas" skatuves un sapņi pamazām sāk piepildīties: “Kad vēl mācījos pamatskolā, tētis mani diemžēl neņēma līdzi uz "Muzikālo banku", kas tolaik vēl notika Ventspilī. Sapratu, ka visu, kas notiek beksteidžā un mēģinājumos, arī es reiz gribētu piedzīvot. Tāpēc esmu ļoti pateicīga, ka šobrīd man ir iespēja ar tēti dalīt skatuvi un viņa priekšnesumus papildināt ar savām horeogrāfijām.”

Tētis Ralfs atbalsta un akceptē meitas radošās izpausmes, un pat teic, lai labāk viņa vietā runā un izsakās meita. Patrīcija atklāj, ka "Tranzītā" dejo jau astoņus gadus. Pati gan ir pārcēlusies no ģimenes ligzdiņas Stāmerienā uz dzīvi Rīgā, taču attālums nav šķērslis, lai "Tranzīta" koncertos būtu kopā ar grupu uz skatuves jebkurā Latvijas vietā. Patrīcija stāsta, ka "Tranzīts" joprojām spējis saglabāt kulta grupas statusu un pulcē ar cilvēkiem pilnas zāles: “Ja domājat, ka "Tranzītam" ir noriets, tā nav. Mēs esam pieprasīta grupa. Ir pat tā, ka mums ir četri koncerti vienā nedēļas nogalē. Nākamajā gadā "Tranzītam" ir 30 gadu jubileja un tiek plānots liels jubilejas koncerts. Savukārt jau šogad mums būs koncertturneja,” lepojas Rubene, kas grupā piepalīdzot arī kā stiliste un, ja nepieciešams, menedžējot skatuves lietas.

Grupa "Tranzīts" 20 gadu jubilejas koncerts

2015. gada 16. oktobrī Rīgas koncertbārā notika grupas „Tranzīts” 20 gadu jubilejas koncerts.

gallery icon

“Tāpat arī Rīgā pasniedzu vairākās deju studijās deju nodarbības. Šobrīd man ir sešas deju grupas, ar kurām strādāju. Paralēli tam piedāvāju cilvēkiem, kas vēlas precēties, sagatavoties savam pirmajam kāzu valsim. Un pavisam drīz īstenošu vēl vienu no saviem mazajiem sapņiem – atvēršu internetveikalu, kurā varēs iegādāties manis dizainētas sievišķīgas kleitas, kas domātas ikdienai un saviesīgiem pasākumiem, kā arī rotaslietas no upes pērlēm. Savam zīmolam esmu devusi nosakumu "Le Patris". Internetveikalā pievienosies arī mana mamma, kuras uzņēmums darina sojas un vaska sveces,” par Rubeņu ģimenes sieviešu nodarbošanos stāsta Patrīcija.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Tranzīta" menedžere un Ralfa Rubeņa sieva Iveta grupas priekšnesumu vēroja un filmēja no skatītāju rindām.