foto: Publicitātes
Dailes teātris šonedēļ priecēs ar divām pirmizrādēm
"Visas viņas".
Sarkanais paklājs
2024. gada 15. janvāris, 14:20

Dailes teātris šonedēļ priecēs ar divām pirmizrādēm

Jauns.lv

Šonedēļ Dailes teātrī gaidāmas gada pirmās pirmizrādes - 17. janvārī Mazajā zālē varēs lūkot "Visas viņas", bet 19. janvārī būs Lielās zāles pirmizrāde "Pīters Pens saiet sviestā".

Mazajā zālē 17. janvārī režisore Inese Mičule un viena no vadošajām Dailes teātra aktrisēm Ilze Ķuzule- Skrastiņa skatītājus aicina uz monoizrādi “Visas viņas”. Britu dramaturgs Alisters Makdovels radījis trīs monologus poētiskā spēlē, kuru centrā ir sieviešu likteņi dažādos laikos.

Dailes teātra un Latvijas skatuves mākslas teātra kontekstā britu dramaturga Alistera Makdauela cikls “Trīs dzejoļi”, kas tiek izrādīta ar nosaukumu “Visas viņas”, ir unikāla, reti sastopama dramaturģija – tas ir tehniski prasīgs, vērienīgs materiāls. Izrādes “Visas viņas” dramaturģiju aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa raksturo kā vienu no visgodīgākajiem teātra darbiem, kādu ir jebkad lasījusi.

Autori Henrijs Luiss, Džonatans Seiers, Henrijs Šīlds radījuši kārtējo starptautisko kases grāvēju, kas savu pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvos 19. janvārī. Dailes teātris sadarbībā ar “Mischief Worldwide Ltd.” piedāvā teātra “The Mischief Theatre” iestudējumu "Pīters Pens saiet sviestā".

Ar mērķi totāli neizgāzties uz Lielās zāles skatuves atkal atgriežas Kornlijas Politehnikuma drāmas pulciņš, šoreiz visai ģimenei paredzētā iestudējumā par zēnu, kurš nevēlējās pieaugt.

foto: Publicitātes
"Pīters Pens saiet sviestā".

Šis būs uzveduma “Peter Pan Goes Wrong” precīzs pārlikums no Londonas Vestenda – izrāde “Pīters Pens saiet sviestā”, kas top ciešā sadarbībā ar britu kolēģiem. Izrādes iestudēšanu pārrauga “The Mischief Theatre” pārstāvis režisors Freds Grejs.

Šīs izrādes panākumi turpina galvu reibinošo ceļu pie skatītājiem visā pasaulē. Izrāde “Pīters Pens saiet sviestā”, līdzīgi kā “Izrāde, kas saiet sviestā” versija, iestudēta daudzās pasaules valstīs un piedzīvojusi ekranizāciju arī prestižajā “BBC” kanālā kā Ziemassvētku speciālizlaidums.