"Supernova 2015" fināls ir klāt! Ko sūtīsim uz Eirovīziju? FOTO. VIDEO
2015. gada 22. februāris, 20:21

"Supernova 2015" fināls ir klāt! Ko sūtīsim uz Eirovīziju? FOTO. VIDEO

Jauns.lv

LTV1 kanālā varam vērot četrus fināla dalībniekus, kuri cīnās par uzvaru „Supernova 2015” un ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu, kas šogad, pateicoties Končitas Vurstas pagājušā gada triumfam, notiks Austrijā.

Sākotnēji konkursam „Supernova 2015” pieteicās vairāk nekā 100 mūziķi un mūzikas apvienības. No tām žūrijas komisija – mūzikas producents Guntars Račs, vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, grupas „Prāta vētra” bundzinieks Kaspars Roga un dziedātājs Dons – izvēlējās 20 harizmātiskākos un vokāli spēcīgākos māksliniekus, kas turpināja dalību konkursa ceturtdaļfinālā. No viņiem tikai astoņi kvalificējās pusfinālam, kas notika pagājušajā nedēļā.

Skatītāji un žūrija lēma, ka finālā jāpiedalās: grupai „ElektroFolk”, dziedātājām Aminatai Savadogo un MNTHA, kā arī dīdžejam un modelim Markum Rivam.

Šovakar žūrija izsaka viedokli, ieteikumus un piezīmes, bet vērtēšana tiks nodota tikai un vienīgi skatītāju ziņā. Līdz ar to, skatītāji lems, kurš būs tiesīgs pārstāvēt Latviju Starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Austrijā. Turklāt šogad Eirovīzijas konkursam aprit apaļa jubileja – 60. gadi.

Kā zināms, pēdējos sešus gadus Latvijas mūziķi nav kvalificējušies Eirovīzijas finālam. Arī pagājušā gada pārstāvjiem – grupai „Aarzemnieki” ar dziesmu „Cake to Bake” – tas neizdevās.

Noklausies video un galerijās aplūko konkursa „Supernova 2015” top četrinieku, izvēloties savu favorītu!

„ElektroFolk” izpilda dziesmu „Sundance”

Aminata Savadogo ar dziesmu „Love Injected”

MNTHA ar dziesmu „Nefelibata”

Markus Riva ar dziesmu „Take Me Down”

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders, publicitātes