Valters Frīdenbergs (1987-2018)

gallery icon
Slavenības
2023. gada 21. novembris, 06:45

Valtera Frīdenberga pelni piecus gadus pēc viņa nāves beidzot izkaisīti okeānā

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Pirms pieciem gadiem 17. oktobrī visa Latvija atvadījās no mūziķa un raidījumu vadītāja Valtera Frīdenberga, kas neuzveica cīņu ar onkoloģisku slimību. Un tikai šā gada oktobra izskaņā Valtera līgava Kristīne Paegle devās uz Portugāli, lai izpildītu dziedātāja pēdējo vēlēšanos un viņa pelnus izkaisītu okeānā.

Atvadas no Valtera Frīdenberga

Rīgas krematorijā pēdējā gaitā šodien pavadīts mūziķis Valters Frīdenbergs, kas pagājušajā nedēļā aizgāja viņsaulē, zaudējis cīņu ar vēzi.

gallery icon

Kā šonedēļ vēsta žurnāls "Kas Jauns", oktobra izskaņā, kad tiek gan atzīmēta Valtera dzimšanas diena, gan pieminēta diena, kad mūziķis aizgāja mūžībā, Kristīne devās uz Portugāli, lai izpildītu viņa pēdējo vēlēšanos un viņa pelnus izkaisītu okeānā.

foto: no privātā arhīva
Joprojām Kristīne ik dienu jūtot Valtera klātbūtni: “Man ir sajūta, ka viņš jau tepat vien ir... Kā sargeņģelis. "

Sarunā ar "Kas Jauns" Kristīne Paegle apstiprina, ka savu solījumu mīļotajam Valteram nu ir izpildījusi. "Man bija svarīgi, ka tiek pilnībā izpildīts tas, ko Valča vēlējās. Viņš negribēja, lai viņu aprok un veido fizisku vietu. Un man bija svarīgs un svēts dotais solījums, jo Valters jau paliek mūsu sirdīs," saka Kristīne.

Kā zināms, vēl vairākus gadus pēc Valtera Frīdenberga nāves turpinājās nesaskaņas ar viņa mantojuma sadali, kas tika apstrīdēta pat tiesā.

Koncerts Valtera Frīdenberga piemiņai

2018. gada 26. oktobrī - mūziķa Valtera Frīdenberga dzimšanas dienā - Latvijas 1. Rokkafejnīcā notika viņa piemiņai veltīts koncerts.

gallery icon