Pirmo reizi Latvijā – “Disney” kinostudijas simfoniskais šovs
Kino
2023. gada 7. novembris, 08:00

Pirmo reizi Latvijā – “Disney” kinostudijas simfoniskais šovs

Reklāmas projekts

30. decembrī mūs gaida “Disney” studijas šedevrs “Ledus sirds” – “Arēnā Rīga” uz vislielākā ekrāna Latvijā simfoniskā orķestra mūzikas pavadījumā.

Kopš šīs kulta animācijas filmas pirmizrādes ir pagājuši desmit gadi, taču to atkal un atkal no jauna nepagurstot skatās gan bērni, gan viņu vecāki. Uz vecā un jaunā gada sliekšņa mēs atkal tiksimies ar iemīļotajiem kino varoņiem – šoreiz uz “Arēnas Rīga” milzīgā ekrāna ar grandiozu 70 mūziķu orķestra pavadījumu.

Aizraujošais kino stāsts, kura uzvaras gājiens uz lielā ekrāna sākās 2014. gada priekšvakarā, ir iekarojis miljoniem skatītāju sirdis. Par iedvesmu animācijas filmai “Ledus sirds” kalpoja Hansa Kristiana Andersena pasaka “Sniega karaliene”, kuras sižets tika pielāgots mūsdienu realitātei un skatītāju prasībām.

Pasakas galvenie varoņi – princese Anna, viņas uzticamais biedrs Kristofs un briedis Svens – dodas meklēt Annas vecāko māsu Elzu, kura savai zemei uzlikusi ledus lāstu. Ceļā viņus gaida tikšanās ar mistiskiem troļļiem, iepazīšanās ar apburošo sniegavīru Olafu, kalnu virsotnes, kam līdzās sīks šķistu pat Everests, un maģisks spēks ik sniegpārsliņā...

“Ledus sirds” uzreiz tika kinonomas līderes godā, daudzi kinokritiķi to atzinuši par labāko “Disney” studijas animācijas filmu kopš 21. gadsimta sākuma. Tā saņēmusi neskaitāmas godalgas, tostarp divas “Оskara” balvas – nominācijās “Labākā animācijas filma” un “Labākā dziesma”.

“Ledus sirds” skaņu celiņa ieraksts ieguvis Platīna diska statusu un 13 nedēļas noturējās pirmajā vietā “Billboard 200” reitingā. Šāds panākums bijis pa spēkam vēl tikai “Titānikam” 1998. gadā. Līdz šim pārdoti jau vairāk nekā desmit miljoni albuma “Ledus sirds” eksemplāru, bet dziesma “Let it Go” Idīnas Menzelas izpildījumā kļuvusi par vienu no visu laiku slavenākajiem hitiem visās pasaules malās.

foto: Disney

Šogad “Ledus sirds” svin savu desmit gadu jubileju, kas sakrīt ar tikpat nozīmīgo “Disney” kinostudijas simtgadi. Šādu dubultjubileju nedrīkst nesvinēt!

Grandiozais šovs “Ledus sirds”, ko 30. decembrī vērosim Rīgā, sola papildināt aizraujošos un maģiskos kinovaroņu piedzīvojumus ar baudījumu, ko sniedz filmas izcilā mūzika. Tā būs brīnišķīga Jaungada dāvana gan mazajiem, gan lielajiem skatītājiem – gatavojieties doties patiešām neaizmirstamā piedzīvojumā!

Koncertu organizē Jevgēņija Vintūra starptautiskā producentu kompānija "Winstag Production, OU". Biļetes var iegādāties“Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un  www.bilesuparadize.lv. 

Raksts tapis sadarbībā ar Jevgeņija Vintūra starptautisko producentu kompāniju “Winstag Production, OU”.