Slavenības
2023. gada 2. oktobris, 06:38

VIDEO: ieskaties pašmāju fitnesa dāmu Danutes un Sendijas kāzu dienā

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Par laulātu pāri kļuvušas fitnesa treneres Danute Tamme un Sendija Gabriela Oficiere - viens no kolorītākajiem Latvijas lesbiešu pāriem. Viņas jāvārdu viena otrai teica 16. septembrī.

Meitenes iepazinušās pirms septiņiem gadiem trenažieru zālē, kur Danute bija Sendijas trenere. Meitenes līdz tam pat nebija pievērsušas seksuāla rakstura uzmanību sava dzimuma pārstāvēm, taču, kad abas satikās, uzreiz radusies stipra pievilkšanās ķīmija.

Savulaik "STV Pirmā!" šovā "Slavenības. Bez filtra" viņas atzina, ka Sendija bija pirmā, kas par savām jūtām runāja skaļi, turklāt tas bijis ļoti grūti, un, lai pirmo reizi izmēģinātu tuvību, abas dzērušas šņabi, līdz tas jau viss noticis pats par sevi.

foto: no privātā arhīva
Ar cerību, ka aiz viņām kādreiz stāvēs Latvijas karogs, Sendija un Danute savu laulību oficiāli reģistrēja Dānijā. Šoreiz meitenēm mugurā bija tradicionālās baltās līgavu kleitas.

Nu šis iepazīšanās stāsts ir novedis līdz kāzām. Vecmeitu ballīte tika nosvinēta Berlīnē, bet pirmā, neoficiālā laulību ceremonija norisinājās Rīgā, "K. K. fon Stricka villā", kur meiteņu mācītājs bija mūziķis un šovmenis Ralfs Eilands.

foto: no privātā arhīva
“Paldies, Ralfiņ, ka ne tikai esi lielisks draugs, bet biji arī mūsu mācītājs,” pēc kāzu svinībām Rīgā Sendija un Danute pateicās mūziķim Ralfam Eilandam.

Kāzās piedalījās 21 viesis bez otrajām pusītēm, dāmas neaicināja arī tālus radus, tikai pašus tuvākos, un saderināšanās notika bez vedējiem. Abas līgavas bija tērpušās krāsainās kāzu kleitās. “Mēs izdomājām, lai es esmu siltajos toņos un Danute būtu vēsajos. Viņa būs Mēness, es būšu Saule. Tāda būs mūsu noskaņa,” paskaidroja Sendija.

foto: no privātā arhīva
Sendija (pa labi) kāzās bija tērpusies siltajos toņos kā Saule, bet Danute vēsajos – kā Mēness.

Sendija pēc kāzām sociālajos tīklos ierakstīja: “Vēlos pateikt paldies savai sievai, ka šiem svētkiem vispār bija nozīme būt! Ar Tevi nav jāšaubās par ilgi un laimīgi! Ar Tevi tikai uztraukties, ka laiks skrien par ātru! Tas gan nekas, jo mēs abas dzīvojam uz visiem 100 %! Kā jau mēs teicām: mēs esam stiprākais tandēms, kuru pazīstam. Gan fiziski, gan mentāli, gan darbos, gan nedarbos. Un mums vēl paliks spēka to raidīt un iedvesmot arī citus, jo īsta mīlestība pastāv! Mums arī paveicies, ka mums bija gods satikties uz mazas pelēkas saliņas, bet kopā uzšauties kosmosa virsotnē! Un lai arī kas katram no jums tā vizuālā virsotne ir: citiem darbi, citiem veselība, citiem lietas, bet citiem mīlestība. Man liekas, ka mums pieder visas pogas. Tagad atliek tikai mūža garumā tās izmantot!”

Pēc neoficiālajām kāzām jaunais pāris aizlidoja uz Kopenhāgenu, lai savas laulības saites apstiprinātu arī oficiāli, jo Dānijā viendzimuma attiecību reģistrācija ir legāla. Oficiāli kļuvušas par laulāto pāri, Sendija un Danute devās medusmēnesī uz Keiptaunu Dienvidāfrikā.