Mūzika
2023. gada 18. jūlijs, 12:10

“Summertime – aicina Inese Galante” ieskaņas pasākums pulcē festivāla draugus

Sadarbības projekts

Ar talantīgu jauno mākslinieku uzstāšanos un sirsnīgām draugu uzrunām ceturtdien, 13. jūlijā viesnīcā Aston Hotel Riga tika ieskandināts festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”, kas šogad septiņpadsmito un pēdējo reizi notiks Dzintaru koncertzālē no 10. līdz 13. augustam. Pasākuma “17 gadi ar Summertime – muzikāla sarunu pēcpusdiena” laikā festivāla mūza un patronese Inese Galante atklāja, ka šovasar vēlas pateikties savai uzticīgajai publikai, pasniedzot īpašu dāvanu.

“Esmu laimīga, ka man dzīve ir devusi iespēju satikt tik brīnišķīgus cilvēkus, kuri katrs savā īpašajā veidā ir palīdzējuši notikt lielām un skaistām lietām kā festivālam “Summertime – aicina Inese Galante”. Festivāls vienmēr ir bijusi vieta, kur satikties un kopā baudīt lielisku pasaules klases mūziķu sniegumu, uz tā skatuves pirmo lielo pieredzi ir guvuši jaunie mūziķi, kas pēc tam uzmirdzējuši pasaules mērogā. Arī šogad festivālā satiksies Metropolitena, La Scala un Brodvejas grandi, Latvijas pianisma virtuozi, skanēs džezs un Balkānu ritmi, un īpašā koncertā redzēsiet Latvijas jaunos talantus. Aicinu visus, visus augustā uz festivāla sešiem koncertiem. Turklāt es vēlos pateikt paldies mūsu uzticīgajai publikai un pasniegt īpašu dāvanu – līdz 23. jūlijam pērkot divas biļetes uz jebkuru no festivāla koncertiem, otru saņemsiet dāvanā,” atklāja festivāla mūza un patronese Inese Galante.

Muzikālo sarunu pēcpusdienu apmeklēja un atmiņās par festivālā piedzīvoto dalījās festivāla ilggadējie draugi, kurus Inese un Diāna Galantes uzskata par ļoti nozīmīgiem un svarīgiem cilvēkiem savās dzīvēs - Maestro Raimonds Pauls, operdziedātāji Ilona Bagele, Sergejs Jēgers Artjoms Safronovs un Inna Kločko, ilggadējais Latvijas Nacionālās operas un baleta režisors Guntis Gailītis, modes eksperte Maija Silova – Ulvanga, MCouture dizainere Jūlija Malahova,  pianists Daumants Liepiņš, grupas Dagamba mūziķis Valters Pūce, čelliste Erna Daugaviete, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe, finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Auzere, “Lielās talkas” vadītāja un bijusī operdziedātāja Vita Jaunzeme, “Rietumu bankas” valdes priekšsēdētāja Jeļena Buraja, biedrības “Par legālu saturu” vadītāja Gunta Līdaka un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Katram no īpašajiem viesiem Inese un Diāna Galantes bija sagatavojušas sirsnīgus pateicības vārdus, uzsverot viņu nozīmi ne tikai festivāla norisē, bet arī ilggadējās personīgās attiecībās.

Pasākuma “17 gadi ar Summertime – muzikāla sarunu pēcpusdiena” norisei īpašu noskaņu piešķīra mūziķu priekšnesumi – sitaminstrumentālists Reinis Tomiņš, konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāts pārsteidza klātesošos ar laikmetīgā franču komponista Nikolā Martincova skaņdarbu bungām Tchik, savukārt čelliste Erna Daugaviete, kura festivālā “Summertime – aicina Inese Galante” uzstāsies pirmo reizi kopā ar vācu mūziķi Shantel, pasākuma viesiem piedāvāja pašas komponētā skaņdarba “Vētra” pirmatskaņojumu.  

Šovasar festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” programmā iekļauti seši koncerti. Atklāšanas koncertā 10. augustā uzstāsies virtuozie Latvijas pianisti Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11. augustā enerģisku ballīti iegriezīs Balkānu ritmu karalis Shantel. 12. augustā pēcpusdienā klausītājus pulcēs Ineses Galantes koncerts “Viva Amore”, kurā kā viesi būs Metropolitēna un La Scala opernamu zvaigzne, ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, savukārt 12. augusta vakarā – džeza izpildītājs, Sanremo festivāla vairākkārtējs dalībnieks un laureāts, Itālijas Eirovīzijas zvaigzne Rafaels Gvalaci. 13. augustā koncertā “Jaunie un spožie” uzstāsies saksofoniste Ilva Ešenvalde, soprāns Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivāls noslēgsies 13. augusta vakarā ar Ūtes Lemperes monoizrādi “Tikšanās ar Marlēnu”, kas tapusi pēc aktrises trīs stundu garas telefona sarunas ar leģendāro Holivudas zvaigzni Marlēnu Dītrihu.

Biļetes uz festivālu pieejamas “Biļešu paradīzē”. Festivālu atbalsta: Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība, Anders Walls Stiftelse, zvērinātu advokātu birojs "Klotiņi un Serģis", Maserati Rīga, AS “Latvijas Gāze”, Lavazza, VENDEN, Semarah Hotels, tipogrāfija Eveko, A/S Antalis, SIA “TRIDENS”. Informatīvie atbalstītāji: izdevniecība “Rīgas viļņi”, TVNET, RE:TV, L’Officiel, Ljublju, Radio SWH, Titanium, Radio MIX FM.