foto: Publicitātes foto
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - pašmāju drāma "Mātes piens", "Avatars 2", šovs "Mīlestības sala"
Ieguvis savu jauno veidolu, kareivis Džeiks Sallijs kļūst par vadoni un uzņemas aizsargāt savu ģimeni un jaunos draugus no alkatīgajiem Zemes biznesmeņiem, kad tie ar līdz zobiem apbruņotu armiju atgriežas Pandorā.
TV
2023. gada 26. jūnijs, 15:25

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - pašmāju drāma "Mātes piens", "Avatars 2", šovs "Mīlestības sala"

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties "Avatara" turpinājumu, latviešu drāmu "Mātes piens", seriālu "Un tā tas laiks paiet…" un izcilus aktierdarbus filmā "Inišerinas Banšī".

Avatara turpinājums ir klāt!

Gadu gadiem gaidītais "Avatara" turpinājums tagad katra mājās!

Ieguvis savu jauno veidolu, kareivis Džeiks Sallijs kļūst par vadoni un uzņemas aizsargāt savu ģimeni un jaunos draugus no alkatīgajiem Zemes biznesmeņiem, kad tie ar līdz zobiem apbruņotu armiju atgriežas Pandorā.

Kad 2009. gadā lielajos ekrānos iznāca Džeimsa Kamerona "Avatars", kinoindustrijā notika īsta revolūcija. Kas tāds vēl nebija redzēts – filmas vizuālie efekti bija tik epohāli, ka pasaulē pieauga strauja popularitāte pēc 3D produktiem – gan televizoriem, gan filmām. Avatars tika pie trim "Oskara" balvām un ir viena no visu laiku ienesīgākajām filmām pasaules kino vēsturē. Jau uzreiz pēc tam Kamerons parakstīja līgumu ar kinokompāniju "20th Century Fox" par četru turpinājumu radīšanu. Un, lūk, pirmais no tiem, izmaksājis ap 400 000 000 ASV dolāru, ir klāt! Jaunajā filmā piedalīties piekrita vairāki no pirmā "Avatara" aktieriem – gan Sems Vortingtons, gan Zoja Saldana, gan Sigurnija Vīvere.

Bet ko saka kritiķi? Slavē nerimdamies! Krietni labāka par pirmo filmu un viennozīmīgi viena no šī gada labākajām kinopieredzēm – tāds ir daudzu šo meistardarbu jau redzējušo uzskats. Jāatzīst gan, ka Kamerons pat saka – lai filma “izietu pa nullēm”, tai kases ieņēmumos jāsapelna ap diviem miljardiem dolāru. “Tā bija sasodīti dārga. Tas ir kino vēsturē sliktākais biznesa projekts,” pauž filmas režisors, kas ir arī viens no producentiem.

Viņas ir atpakaļ!

Seriāls "Un tā tas laiks paiet…" ("And Just Like That…") – seko kulta darba "Sekss un lielpilsēta" varonēm Kerijai, Mirandai un Šarlotei. Nu jaunajam seriālam iznākusi jauna sezona!

Seriālā "Un tā tas laiks paiet…" redzēsim trīs no četrām Seksa un lielpilsētas galveno lomu atveidotājām – Sāru Džesiku Pārkeri, Kristinu Deivisu un Sintiju Niksoni. Viņu varones no sarežģītās dzīves un draudzības 30 gadu vecumā dodas uz vēl sarežģītāku dzīves un draudzības realitāti 50 gadu vecumā.

Šeldons pret pasauli

Deviņus gadus vecā Šeldona Kūpera dzīve Teksasas austrumos nav viegla.

Nav viegli būt par unikālu matemātiķi un zinātnieku zemē, kur galvenais ir ticība un futbols. Kamēr jūtīgais, apdāvinātais un zināmā mērā naivais Šeldons mēģina tikt galā ar pasauli, viņa vienkāršajai ģimenei jāatrod veids, kā tikt galā ar viņu.

Kad draugs vairs nav draugs

Kādā nomaļā Īrijas salā starp diviem ilggadējiem draugiem negaidīti pārtrūkst draudzības saiknes un notikušā cēloņus viens no viņiem cenšas noskaidrot.

"Inišerinas Banšī" ("The Banshees of Inisherin") angļu dramaturgam, scenāristam un kinorežisoram Mārtinam Makdonam ir vien ceturtā pilnmetrāžas filma. Viens no pazīstamākajiem mūsdienu dramaturgiem, kas par savu darbu teātrī piecas reizes nominēts prestižajai "Tony" balvai, zināms ar savu melno humoru, kas caurstrāvo arī viņa kinodarbus. Un savu stilu Makdona ietur arī filmā "Inišerinas Banšī", kas šogad tika pie deviņām "Oskara" nominācijām.

Savu filmu pamanījies paslavēt arī režisors pats: “Tā ir tiešam skaista, ar lielisku aktierspēli. Un vēl tā ir smieklīga… bet arī bēdīga. Neviens vairs īsti netaisa skumjas filmas.” Un viņam jāpiekrīt – tā ir ne tikai vienlaikus smieklīga un bēdīga, bet arī brīžiem nežēlīga, lielākoties iejūtīga, krietni pārsteidzoša un vizuāli iespaidīga.

Filmu skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" latviešu vai angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Mīla uz salas

Šovā "Mīlestības sala" ("Love Island") uz salas satiekas brīvi un izskatīgi jaunieši – meitenes un puiši, lai atrastu savus īstos un vienīgos.

Viņiem ies karsti, jo ceļš uz laimi būs pārbaudījumiem pilns – mutuļos emocijas, līs asaras un dzirksteļos intrigas! Meitenes par saviem vīriešiem plēsīsies kā kaķenes, bet puiši mēģinās izprast meiteņu sarežģīto dabu. Skatītāji vēros viņus dienu un nakti, jo – kā zināms – mīlestībā atļauti visi līdzekļi, un neatlaidīgākie nesnauž! Kurš satiks īsto, bet kurš mainīs partnerus kā zeķes?

Šovu skatieties "TV+ Filmas un seriāli" angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Režīms un sievietes

Režisores Ināras Kolmanes jaunā drāma veidota pēc populārās rakstnieces Noras Ikstenas romāna "Mātes piens" motīviem.

Jauna daudzsološa ārste konfliktā ar totalitāro padomju režīmu zaudē visu – karjeru, mīlestību pret dzīvi un pat mātes instinktu, liedzot savam bērnam mātes pienu. Taču pieaugot meita gan kļūst par viņas vienīgo atbalstu un cenšas palīdzēt depresijā, gan pati mācās izdzīvot nomācošajā padomju režīmā.

Uz kinoekrāniem nonāk režisores Kolmanes filma "Mātes piens"

Kinoteātros un kino izrādīšanas vietās Latvijā būs skatāma režisores Ināras Kolmanes filma "Mātes piens", kas veidota pēc rakstnieces Noras Ikstenas ...

gallery icon

Filma nosacīti sastāv no divām novelēm, kas katra notiekošo uzlūko no atšķirīga skatupunkta – mātes un meitas. Tas ļauj ieraudzīt absurdo padomju iekārtu un cilvēku likteņus gan caur pieauguša, savus ideālus zaudējuša cilvēka prizmu, gan arī paskatoties bērna acīm, no šādas perspektīvas. Katra novele sevī ietver dažādu laika posmu notikumus, kas ataino Mātes kā indivīda bezspēcību režīma priekšā un Meitas pieaugšanas stāstu. “Filmas "Mātes piens" vēsturiskais fons, manuprāt, ir aktuāls arī mūsdienu nemierīgajā pasaulē,” saka režisore Ināra Kolmane. “Līdz ar filmu mēs ļausim skatītājam ielūkoties sarežģītajos padomju dzīves līkločos, ieraugot cilvēku individuālās dzīves un izvēles neiespējamību un iespēju meklējumus.”

Rīgas Centrālajā stacijā uzņem filmu "Mātes piens"

Otrdien 6. oktobrī Rīgas Centrālajā stacijā noritēja režisores Ināras Kolmanes topošās spēlfilmas “Mātes piens” filmēšana, kuras ietvaros mazāk pazīstamais stacijas ...

gallery icon