Jānis Bukums albuma prezentācijā pulcē savus laikabiedrus. FOTO
Jānis Bukums priecē sava talanta cienītājus albuma „Dzīvs un savādāks” prezentācijā.
Slavenības
2015. gada 27. marts, 13:17

Jānis Bukums albuma prezentācijā pulcē savus laikabiedrus. FOTO

Jauns.lv

Latvijas rokmūzikā ir atgriezies roka huligāns Jānis Bukums. Viņa grupa izdevusi jaunu albumu „Dzīvs un savādāks”, uz kā prezentāciju ieradās daudzi mūziķi un pat aktieris Ivars Kalniņš!

26. marta vakarā Latvijas 1. Rokkafejnīcā notika Jāņa Bukuma jaunā albuma prezentācijas koncerts, kuru kuplā pulkā apmeklēja arī  Bukuma laikabiedri, draugi un paziņas un talanta cienītāji. Prezentācijā mūziķa Jāņa Bukuma un viņa grupas veikumu novērtēja grupas „Jumprava” mūziķis Aigars Krēsla, mūziķis Normunds Jakušonoks, humorists Jānis Skutelis, žurnāliste Elita Veidemane, politiķi Imants parādnieks un Einārs Cilinskis, aktieris Ivars Kalniņš  un daudzi citi. Pirms uzstāšanās Bukums viesus aicināja pie bagātīgi klāta galda, lai pirms koncerta viesi varētu iestiprināties gan ar gardām uzkodām, gan atveldzēties ar dažādiem dzērieniem.

Grupas darbības mērķis ir radīt un spēlēt eklektisku rokmūziku bez muzikāliem un stilistiskiem ierobežojumiem. „Jaunais albums ir kā bilde – tur ir gan šā mirkļa izjūtas, gan atmiņas, arī tāds kā dzīves rezumē un pa vidu īsti stāsti par dzīvi. Arī nedaudz sapņu - labu un sliktu,” skaidro Bukums un piebilst: „Bet, protams, tā ir un paliek rokmūzika: laba un dzīva, spēcīga un godīga – tāda, kas vienmēr ir bijusi man asinīs. Jaunais disks ir stāsts par to, ka arī pēc daudziem klusēšanas gadiem īsti rokvīri atgriežas – dzīvi un savādāki!”

Jaunajā albumā savu artavu ielikuši arī tādi mūziķi kā grupas „PeR” solists Ralfs Eilands, dziedātāja Aija Vītoliņa, Andris Freidenfelds, Matīss Runtulis un citi.

Sarunā ar portālu kasjauns.lv Bukums atklāj, ka projekts un darbs ar jauno albumu tapis teju veselu gadu, un gandarījums par paveikto ir neizsakāms. „Esmu gandarīts arī par saviem grupas biedriem, ka viņi godam paveica šo uzdevumu, man uzticējās. Mums tā nu ir sanācis, ka iesaistīta šajā lietā ir arī ģimene. Stiliste ir mana meita, bundzinieks manā grupā ir znots un mazdēls ir atbalstītājs, kurš skatās, kā vectētiņš ar tēti spēlē koncertu.”

Mūziķis neslēpj prieku, ka viņa muzikālo sniegumu ieradās novērtēt arī viņa laikabiedri. „Visa tā laika radošā jaunatne, kas mēs tolaik bijām, ir ļoti tuvās, draudzīgās attiecībās mūža garumā. Tajā laikā, kad bijām jauni, jau nebija interneta un pēc šāda veida pasākumiem arī šādi saviesīgi sēdējām un sapazināmies ar jauniem cilvēkiem. Savulaik tā komunikācija bija vairāk tieša un ir daudz patīkamāka.,” nostalģiskās atmiņās iegrimst mūziķis.

Jānis Bukums – “Slāpes”
Kasjauns.lv/foto: Anete Janševica