foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press
"Tas varētu pārvērsties haosā." Princis Harijs un Megana Mārkla izvirzījuši nosacījumus dalībai Čārlza III kronēšanā
Izskanējusi informācija, ka Harijs un Megana kronēšanas pasākumu laikā vēlētos ieņemt vietas uz Bekingemas pils balkona līdzās karalim un pārējai ģimenei.
Slavenības
2023. gada 22. marts, 13:10

"Tas varētu pārvērsties haosā." Princis Harijs un Megana Mārkla izvirzījuši nosacījumus dalībai Čārlza III kronēšanā

Jauns.lv

Princis Harijs un Megana Mārkla ir saņēmuši ielūgumu uz karaļa Čārlza III kronēšanu, kas notiks 6. maijā, taču vēl nav apstiprinājuši savu klātbūtni. Atsaucoties uz tuvu stāvošu personu sniegtu informāciju, izdevums "NY Post" ziņo, ka Megana un Harijs izvirzījuši vairākas prasības, dažas no kurām ir grūti izpildāmas karaliskā protokola dēļ.

Pēc Saseksas hercogiem pietuvinātas personas teiktā, karaļa jaunākais dēls un viņa sieva vēloties piedalīties ceremonijā, bet vienlīdzīgi ar citiem ģimenes locekļiem. Tajā skaitā viņi grib ieņemt vietas uz Bakingemas pils balkona un apmeklēt svinīgo pieņemšanu pilī pēc pasākuma.

Saskaņā ar protokolu šādu valstiski svarīgu notikumu laikā uz balkona drīkst atrasties tikai karaļnama labā strādājošie ģimenes pārstāvji, bet, kā zināms, Saseksas hercogi 2020. gada sākumā atkāpās no oficiālajiem pienākumiem un pārcēlās uz dzīvi ASV.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon

Tāpat tiek ziņots, ka Harijs un Megana vēlētos, lai svinīgo vakariņu laikā tiktu pieminēta prinča Ārčija dzimšanas diena: viņam kronēšanas dienā apritēs četri gadi. Cik zināms, Ārčijs un viņa māsa Lilibeta kronēšanā nepiedalīsies, jo atzīts, ka viņi vēl ir pārāk mazi tik liela mēroga pasākuma apmeklējumam. Prinča Viljama un Princeses Ketrīnas bērni Džordžs, Šarlote un Luiss pasākumā piedalīsies vienlīdzīgi ar pieaugušajiem. Viņi brauks vienā karietē ar vecākiem, kas sekos karaļa un karalienes konsortes karietei.

Harija un Meganas privātās dzīves ainiņas

gallery icon

“Pils cenšas pēc iespējas ātrāk noslēgt sarunas [ar Hariju un Meganu], taču nav viegli – tas, ko viņi pieprasa, var pārvērsties haosā,” pastāstījis kāds no karaļnamam pietuvinātiem cilvēkiem. Pēc viņa teiktā, pastāv iespēja, ka sarunas nonāks strupceļā un pāris uz kronēšanu neieradīsies vispār. “Tomēr pils dara visu iespējamo, lai tā nenotiktu,” piebildis anonīmais informators. Viņš arī ieminējies par to, ka tiek gatavoti divi dažādi ceremonijas scenāriji – gadījumam, ja Megana un Harijs ieradīsies, un gadījumam, ja viņi izvēlēsies kronēšanu neapmeklēt.

Princis Harijs un Megana Mārkla apmeklē pateicības dievkalpojumu Londonā 2022. gada 3. jūnijā

gallery icon

Tikmēr plašsaziņas līdzekļos nopludināti ar ceremonijas ģenerālmēģinājumu saistīti dokumenti, no kuriem noprotams, ka, piemēram, Harijs un Megana svinīgajā gājienā nepiedalās. No tā izslēgts arī karaļa brālis princis Endrū, kurš bija iesaistīts dzimumnoziegumu skandālā, un izvairījās no kriminālvajāšanas, tikai samaksājot prasības cēlājai 16 miljonus dolāru. Gājienā nepiedalīšoties arī Endrū meitas princeses Beatrise un Eiženija.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon

Janvārī britu prese rakstīja, ka Čārlzs III vēlējies, lai viņa jaunākais dēls ar sievu ierastos uz kronēšanu, un pat lūdzis arhibīskapu Džastinu Velbiju būt par starpnieku sarunās. Kā raksta “Daily Mail”, princis Viljams nav atbalstījis tēva ideju, jo baidās, ka brālis varētu izdarīt ko tādu, kas novērstu sabiedrības uzmanību no galvenā notikuma.

Princis Harijs un Megana dodas uz vilcienu Mančestra-Londona 2022. gada 5. septembrī

gallery icon

Taču, pēc karaļa domām, Meganas un Harija neierašanās uz pasākumu varētu izraisīt daudz  lielākas domstarpības. Saseksas hercogu attiecības ar citiem karaliskās ģimenes pārstāvjiem jau tā ir saspringtas kopš viņu pārcelšanās uz ASV un neskaitāmiem publiskiem paziņojumiem par dzīvi pilī. Tam sekoja “Netflix” dokumentālā filma, kur Megana izsmēja kniksēšanu karalienei. Savukārt prinča Harija skandalozā biogrāfiskā grāmata, kur viņš pasūdzējās par radiniekiem, situāciju saasināja vēl vairāk.

Tā kniksē Megana Mārkla

gallery icon

Lai gan informācija par gaidāmo kronēšanu tiek glabāta noslēpumā, izskanējušas ziņas, ka daži mākslinieki, to skaitā Adele un Eds Šīrans, atteikušies uzstāties nozīmīgajā pasākumā  aizbildinoties ar darba grafika nesavienojamību.

Grāmatnīcas Lielbritānijā pārplūdina prinča Harija memuāri

Otrdien, 10. janvārī, grāmatnīcās visā pasaulē sāk tirgot Lielbritānijas prinča Harija memuārus "Spare".

gallery icon