foto: ddp/Stephen Lock / Avalon / Vida Press
Princese Ketrīna nāk klajā ar smieklīgu atzīšanos par jaunāko bērnu princi Luisu
Velsas princese Ketrīna ar jaunāko dēlu princi Luisu.
Slavenības
2023. gada 7. marts, 07:19

Princese Ketrīna nāk klajā ar smieklīgu atzīšanos par jaunāko bērnu princi Luisu

Jauns.lv

Princis Luiss ir Velsas princeses Ketrīnas un Velsas prinča Viljama jaunākais bērns.

Princis Luiss ātri vien iemantoja britu karaļnama fanu mīlestību, pateicoties savam neizmērojamam dzīvespriekam un draiskajam raksturam.

Nebēdnīgais princis Luiss karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās

Ceturtdien Londonas centrā notikušajās karalienes Elizabetes II Platīna jubilejas svinībās vienu no galvenajām lomām noteikti ieņēma mazais princis Luiss, Kembridžas ...

gallery icon

Savukārt tagad viņa māte, Velsas princese, ir nākusi klajā ar smieklīgu atzīšanos par savu jaunāko dēlu, kuram nākamajā mēnesī apritēs pieci gadi.

Trīs bērnu māmiņa nesen viesojās rehabilitācijas centra terapijas dārzā Velsā, kad saruna nevilšus nonāca līdz viņas pašas ģimenei.

Princim Luisam uznāk niķis militārās parādes laikā

gallery icon

Viņa atklāja, ka Luisam katru dienu pēc pārnākšanas no skolas ir kāds īpašs lūgums. Luiss un viņa vecākā māsa princese Šarlote un vecākais brālis princis Džordžs, visi apmeklē Lambrūkas skolu Braknelā, Berkšīras grāfistē.

Kembridžas hercogi ved visus trīs bērnus uz pirmo dienu jaunajā Lambrūkas skolā

gallery icon

Ketrīna pastāstīja, ka mazais Luiss jūtot nepieciešamību pēc stundām “izlādēties”, pavadot laiku ārā. Princese atklāja: “Luiss pārnāk mājās un saka – “Man vajag izlikt ārā manu enerģiju!””

Lambruka ir pirmā skola, kuru karaliskie bērni apmeklē visi trīs kopā. Skolas gaitas šajā mācību iestādē viņi uzsāka aizvadītā gada septembrī.

Princis Viljams un princese Ketrīna ar bērniem apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu 2022. gadā

gallery icon

Džordžs mācās piektajā klasē, Šarlote – 3. klasē, bet Luiss uzsāka gaitas sagatavošanas klasē.

Lai gan Džordžs, Šarlote un Luiss ir vieni no pasaulē vispolārākajiem bērniem, skolā viņus neviens neuzrunā karaliskajos titulos.

Princis Čārlzs ar mazdēlu princi Luisu

gallery icon

Viņi saviem skolasbiedriem ir pazīstami kā Džordžs Velss, Šarlote Velsa un Luiss Velss, kas norāda uz vecāku jaunajiem Velsas prinča un princeses tituliem, ko viņiem piešķīra pēc karalienes Elizabetes II došanās mūžībā aizvadītā gada septembrī, – informē žurnāls “Hello”.
 
Arī princis Viljams un princis Harijs savulaik skolas gados bija zināmi kā Velsi – šāds uzvārds viņiem tika dots par godu tēva tā laika Velsas prinča titulam. Karaliskās ģimenes pārstāvji tradicionāli nelieto uzvārdus, viņus sabiedrībā pazīst tikai pēc vārda un tituliem Viņa/Viņas Karaliskā Augstība.

Princeses Diānas dēlu bērnu dienu ģērbšanās stils

Etiķetes eksperti atklāj, ka mazu zēnu ģērbšana šortiņos ir nerakstīts likums, kas norāda uz piederību augstākai klasei. Arī princese Diānas ...

gallery icon

Viņus pazīst arī pēc dinastijas vārda. Piemēram, šobrīd Lielbritānijā valdošā ir Vindzoru dinastija. Tiem britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem, kuri ir tālu troņa mantošanas rindā, ir uzvārds. Karalienes Elizabetes II tiešajiem pēctečiem tas ir Mauntbatens-Vindzors. Šāds uzvārds dots abiem prinča Harija bērniem – Ārčijam un Lilibetai.