Mūzika
2023. gada 17. februāris, 10:22

"Viņa ir mana terapija" - dziesmā par sieviešu draudzību apvienojas Aija Andrejeva un Olga Rajecka

Jauns.lv

Latviešu mūziķes Aija Andrejeva-Aišpure un Olga Rajecka klausītāju vērtēšanai nodod jaunu dziesmu "Viņa ir mana terapija". Dziesma vēsta par abu dziedātāju draudzību.

Dziesma radīta īpaši abām māksliniecēm, domājot par viņu nešķiramo draudzību, kas Aiju un Olgu saista jau vairākus gadu desmitus. “Viņa ir mana terapija” mūzikas autors ir Kārlis Lācis, tekstu sarakstījusi Elīna Sproģe, dziesmas producents ir Arnis Račinskis.

Olgas Rajeckas jubilejas koncerts "Mana svētku diena" 2022. gada augustā

2022. gada 24. augustā Dzintaru koncertzālē norisinājās dziedātājas Olgas Rajeckas jubilejas koncerts "Mana svētku diena", uz kuru dziedātāja ieradās baltā ...

gallery icon

“Ideja par kopdziesmu mums radās pirms vairāk nekā gada, kad nolēmām, ka Olgas 60 gadu jubileja ir jānosvin ar jaunas dziesmas radīšanu. Šī dziesma man ir īpašs notikums, jo Olga ir Latvijas skatuves leģenda, ar kuru esmu pazīstama jau kopš bērnības, un tas mūsu starpā ir radījis dziļu saikni. Gadu gaitā mūsu pazīšanās ir pārvērtusies par patiesu draudzību ne tikai uz skatuves, bet arī ārpus tās, kopā piedzīvojot daudz skaistu mirkļu. Priecājos, ka līdz ar šo dziesmu, mums ir iespēja savu stāstu nodot tālāk arī mūsu klausītājiem,” saka Aija Andrejeva.

Olgas Rajeckas 60 gadu jubilejas koncerts VEF Kultūras pilī

22. aprīlī VEF Kultūras pilī norisinājās dziedātājas Olgas Rajeckas 60 gadu jubilejas koncerts "Mana svētku diena".

gallery icon

Kā norāda Olga Rajecka, sen nav radīta neviena dziesma, kura vēstītu tieši par draudzenēm: “Arī tās dziesmas, ko savos kopdarbos izdzied sievietes, pārsvarā vēsta par attiecībām ar vīriešiem. Mēs šo dziesmu vēlējāmies radīt un veltīt tieši sievietēm, lai tā kļūst par draudzeņu himnu, kura tiks dziedāta īpašās tikšanās reizēs, vienlaikus asociējot to arī ar sevi un savu unikālo draudzības stāstu. Atspoguļojot manu un Aijas draudzību, dziesmas teksta autorei ir izdevies trāpīt desmitniekā – Aija ir īsta un patiesa draudzene, kam apliecinājums ir arī mūsu kopdarbs!”

Dzīvajā izpildījumā “Viņa ir mana terapija” izskanēs Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons ‘23” ceremonijā 18. februārī.