foto: AFP/Scanpix
"X-failu" zvaigzne lūdz sievietes sūtīt viņai savas seksuālās fantāzijas
Aktrise Džiliana Andersone, 2022. gada 8. novembrī.
Slavenības
2023. gada 3. februāris, 12:00

"X-failu" zvaigzne lūdz sievietes sūtīt viņai savas seksuālās fantāzijas

Jauns.lv

Aktrise Džiliana Andersone aicinājusi sievietes visā pasaulē sazināties ar viņu anonīmi par savām seksuālajām fantāzijām.

Andersone, kura atveido seksa terapeiti Žanu Milburnu "Netflix" seriālā "Sex Education", ievietojusi video savā "Instagram" un paskaidrojusi, ka uzsāk sieviešu un seksa izpēti. 

54 gadus vecā aktrise, sēdusies uz bordo krāsas ādas krēsla, izskatījās atslābinājusies, lūdzot sievietēm nosūtīt viņai vispersoniskākās seksuālās vēlmes, kas palīdzētu radīt revolucionāru grāmatu. 

Zelta globusa ieguvēja sacīja: "Kā sievietes, mēs zinām, ka sekss ir kas vairāk nekā tikai sekss, taču tik daudzas no mums par to nerunā. Mūsu visdziļākās bailes un fantāzijas paliek mūsos aizslēgtas. Līdz brīdim, kad kāds nāk ar atslēgu.Nu, šeit ir jūsu atslēga. Es veidoju grāmatu ar jūsu anonīmajām vēstulēm man. Grāmata, kurā izpētīts, kā sievietes domā par seksu, jo sekss ir par sievišķību un mātes stāvokli, neuzticību un izmantošanu, piekrišanu un cieņu, godīgumu un egalitārismu, mīlestību un naidu, baudu un sāpēm." 

Video skatītājiem tika jautāts, vai viņiem ir slepenas fantāzijas, ar kurām viņi dalās tikai ar tiem, kam viņi visvairāk uzticas — ja vispār uztic kādam šo informāciju.

Aktrise turpināja: "Lai no kurienes jūs nāktu, neatkarīgi no tā, vai jums ir 18 vai 80, jūs guļat ar vīriešiem vai sievietēm, vai ar nebināriem indivīdiem, vai ar visiem, vai ar nevienu. Es vēlos uzzināt jūsu personiskāko vēlmes. Atklāsim šo sarunu kopā un radīsim kaut ko revolucionāru."

Dalībniekiem tika teikts, ka viņi var adresēt savas vēstules "Dārgā Džiliana" un nosūtīt tās caur šifrētu portālu, kas ir kopīgots viņas "Instagram" biogrāfijas sadaļā. 

Andersone, kura 90. gados ieguva slavu, spēlējot aģenti Danu Skalliju filmā "The X-Files", šonedēļ rakstīja rakstu laikrakstā "The Guardian", skaidrojot viņas neparastā pieprasījuma motivāciju. 

Tajā viņa citēja grāmatu "Mans slepenais dārzs: sieviešu seksuālās fantāzijas", kas, viņasprāt, bija revolucionāra, pat provokatīva un kļuva par obligātu lasāmvielu ikvienam. 

Lai arī tā izdota 1973. gadā, Andersone sacīja, ka grāmatu izlasījusi tikai 2018. gadā, gatavojoties uzņemties Milburnas lomu "Netflix" seriālā. 

"Grāmatas nefiltrētais un sāpīgais godīgums mani satricināja," sacīja Andersone.

Kopš filmas "Seksuālā izglītība" pirmās pārraides Andersonei bieži tiek jautāts, vai sievietes cenšas viņai uzticēt savus seksuālos noslēpumus un problēmas, viņa rakstīja. 

"Nu viņi to nedara," viņa teica. "Tas galu galā ir tas, kas man radīja ideju par grāmatu — tā teikt "Mans slepenais dārzs" 21. gadsimtam — tā būtu atklājoša, dziļa un visaptverošāka."