INTERVIJA. Andris Freidenfelds: vajag dot vaļā pa visām frontēm
Andris Freidenfelds.
Slavenības
2023. gada 18. janvāris, 18:31

INTERVIJA. Andris Freidenfelds: vajag dot vaļā pa visām frontēm

Jauns.lv

Andris Freidenfelds jeb Fredis sevi dēvē var nenosakāmas orientācijas mediju cilvēku. Viņš darbojas ne tikai “Radio SWH” daudzu gadu garumā, bet ir arī televīzijas režisors un grupas “Labvēlīgais tips” solists. Raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viņš stāsta par to, kā sevi definē un no kurienes sākusies viņa jokupētera slava un komiķa gaitas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Freidenfelds, kurš var lepoties arī ar darbošanos “Radio SWH” trīsdesmit gadu garumā, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam stāsta: “Arī cilvēki nevar īsti saprast, – vai es esmu televizora cilvēks, vai radio, vai skatuves. Es jau pats arī īsti to tā nevaru nodefinēt, kur tad es esmu. Droši vien, ja jau tu esi saistīts ar tādu zīmēšanos un izrādīšanos, tad vajag dot vaļā pa visām frontēm.”

Zināms, ka Freidenfelds atpazīstamas arī kā īstens jokupēteris. Viņa dalība rīta raidījumā “Bē Bē Brokastis” vien ir leģendāra. Taujāts par to, kā viņš pievērsies jokošanās lietai, viņš atklāj, ka tas sācies jau mācību laikā Rīgas Industriālajā politehnikumā. “Jau tur es sāku ākstīties. Tur bija dramatiskais pulciņš, es mēģināju komēdiju žanrā iegrozīties, bet bija arī traģiskākas lomas jāspēlē. Tā kaut kā ar to skatuvi saaugu,” stāsta Freidenfelds.

Vēlāk viņš dienējis arī armijā un tur sapratis: “Ja tu esi komiķis, vienalga – dzīvē vai uz skatuves, tad tālu tiksi, tad ir labi. Visi iet rakt bedres no šejienes līdz pusdienas laikam, bet tu tikmēr jokus plēs kaut kur kultūras namā, kaut vai seržantu vai oficieru banketā. Es sapratu, ka, jā, šis ceļš ir viegls.”