Dailes teātra iestudējuma "Kur pazuda valsts" komanda tiekas ar Levitu

Dailes teātra jaunāko Mazās zāles iestudējumu, dokumentālu detektīvu "Kur pazuda valsts" apmeklēja Valsts prezidents Egils Levits un prezidenta kundze Andra ...

gallery icon
Slavenības
2023. gada 9. janvāris, 15:45

FOTO: Dailes teātra aktieri pēc izrādes "Kur pazuda valsts" uz diskusiju uzaicina Levitu

Jauns.lv

Dailes teātra jaunāko Mazās zāles iestudējumu, dokumentālu detektīvu "Kur pazuda valsts" apmeklēja Valsts prezidents Egils Levits un prezidenta kundze Andra Levite. Iestudējuma veidotāji, radošā komanda un teātra pārstāvji pēc izrādes tikās ar prezidentu un viņa kundzi, lai brīvā gaisotnē apspriestu izrādi un paturpinātu diskusijas par izrādē izceltajiem notikumiem un arhīvos atrastām vēstures liecībām.

Izrādes centrā ir Latvijas valsts okupācija, kas paslīdēja garām pasaules acīm, kā arī Kārļa Ulmaņa personība, kas arvien netiek viennozīmīgi vērtēta, dažos turpinot izraisīt interesi, skepsi, bet citos apbrīnu. Vai Latvija varēja saglabāt brīvību arī vistumšākajā vēstures brīdī, ja Ulmanis būtu rīkojies citādi? Vai vispār varēja rīkoties citādi? 1940. gadu mēs saucam par baigo, šausmās un bezpalīdzībā tas iegrūda Latvijas tautu vairākās paaudzēs. Vai būtu labāk, būtu sliktāk, tikai citādāk, ja Ulmanis nebūtu tas, kas viņš bija?  

Izrādes "Kur pazuda valsts" pirmizrāde Dailes teātrī

Uz Dailes teātra izrādes "Kur pazuda valsts" pirmizrādi ierodas sabiedrībā pazīstamas personas; 2023. gada 6. janvārī

gallery icon

Dokumentālā detektīva “Kur pazuda valsts” režisors ir Toms Treinis, izrādes oriģināldramaturģiju veidojis Matīss Gricmanis, Kārļa Ulmaņa loma atvēlēta aktierim Imantam Stradam. Iestudējums tapis iedvesmojoties no slavenā mākslinieka Raimonda Staprāna lugām-– “Gūsteknis pilī” un “Četras dienas jūnijā”.

Lomas izrādē atveido Imants Strads, Juris Bartkevičs, Toms Veličko, Kaspars Dumburs, Andris Bulis un Mārtiņš Upenieks.

Dailes teātrī pirmizrāde “Kur pazuda valsts” par Latvijas okupācijas laiku

Dailes teātrī tapis dokumentāls detektīvs "Kur pazuda valsts" Toma Treiņa režijā. Izrādes centrā ir Latvijas valsts okupācija, kas paslīdēja ...

gallery icon

Izrādi “Kur pazuda valsts” veido režisors Toms Treinis, dramaturgs Matīss Gricmanis, scenogrāfs Kristaps Kramiņš, kostīmu māksliniece Marta Treine, mūzikas autore Alise Rancāne, gaismu māksliniece Māra Vaļikova.

Izrāde tapusi sadarbībā ar fondu “Mākslai vajag telpu”( MVT) un tā atklāj fonda projekta “Staprāns 100” programmu.

“Kur pazuda valsts” pirmizrāde notika 6. janvārī, ņemot vērā lielo skatītāju interesi, 3. februārī un 12. martā ieplānotas papildizrādes.