foto: ekrānuzņēmums no video
"Viņi visi ir tādi, tāpēc visa pasaule viņus ienīst!" krieviete Turcijā uzbrukusi ukrainietei. VIDEO
Krieviete, kura Turcijā uzbruka ukrainietei.
Trakā pasaule
2022. gada 15. decembris, 19:06

"Viņi visi ir tādi, tāpēc visa pasaule viņus ienīst!" krieviete Turcijā uzbrukusi ukrainietei. VIDEO

Jauns.lv

Ukraiņu žurnālists Dmitrijs Gordons savā “Instagram” lapā 14. decembrī publicējis video, kurā iemūžināta agresīva krieviete, kas aizvaino ukrainieti atpūtā Turcijā.

“Kultūrāla krieviete atpūtā Turcijā,” video parakstījis Gordons.

Krievijas iedzīvotāja pludmalē apvainojusi aiz kadra esošo ukrainieti un viņas dzimteni, kā arī spļāvusi un mēģinājusi iesist sievietei ar dvieli un izsist no rokām kameru.

Pie video pievienoti arī dažādi komentāri. Viens no tiem: “Viņi visi ir tādi, tāpēc visa pasaule viņus ienīst.” 

Krievijas iedzīvotāji jau iepriekš ārzemēs izrādījuši agresiju pret Ukrainas pilsoņiem un apvainojuši viņus, raksta “Gordonua”.

Gordons konsekventi kritizē Krievijas varas iestādes, Krievijas propagandistus un nosauc Putinu par noziedznieku un “mūsdienu Hitleru”. “Manā valstī nekad nav bijuši nacisti - nacisti ieradās manā valstī,” pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī paziņoja Gordons.

6. aprīlī Krievija Gordonu ierakstīja organizāciju un fizisko personu sarakstā, kuras uzskata par iesaistītām ekstrēmistu darbībā vai terorismā, vēsta “limon.postimees.ee”.

19. jūlijā kļuva zināms, ka Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi Gordonu meklēšanā (par ko tieši, netika norādīts), bet 22. jūlijā Krievijas mediji ziņoja, ka žurnālists Krievijā aizmuguriski arestēts.

Komentējot kriminālvajāšanu Krievijā, Gordons sacīja, ka viņš daudzus gadus konsekventi cīnās pret “Kremļa bandu ar fašistiskās valsts galveno fašistu Putinu priekšgalā”. Žurnālists atgādināja, ka Krievija kopš 2014. gada karo ar Ukrainu un “sēj apkārt nāvi” un viņš par to stāsta savai daudzmiljonu auditorijai.

“Kas attiecas uz to, ka viņi mani izsludināja meklēšanā... nu, es tikpat labi izsludinu Krievijas Iekšlietu ministrijas meklēšanā,” teica Gordons. “Lai bučo man pakaļu!"

2. septembrī Krievijas Tieslietu ministrija Gordonu ierakstīja “ārvalstu aģentu” reģistrā. Pats Gordons iesniedzis prasību pret Krieviju Eiropas Cilvēktiesību tiesā.