Slavenības
2022. gada 15. decembris, 05:41

Ko Kirils Serebreņņikovs izmainītu, ja varētu?

Jauns.lv

Karš mūs pārvērš par zvēriem, bet, ja papildus tam būs arī bads, aukstums un visa elle, kas saistīta ar klimata pārmaiņām, būs pavisam slikti. Tā intervijā raidījumam “Statuss:Brīvs” saka izcilais krievu režisors Kirils Serebreņņikovs.

Vaicāts, ko viņš savā dzīvē izmainītu, ja varētu, režisors atzīst, ka būtu pievērsis daudz lielāku nozīmi klimata pārmaiņām. “Man ir žēl, ka kādu ilgāku laiku man bija slēpta globālās sasilšanas tematika, kas saistīta ar klimata izmaiņām. Manuprāt, šī ir vienīgā lieta, par ko šodien ir jācīnās, jāpieņem jebkuri radikāli vai ekstravaganti lēmumi, lai saglabātu mūsu dzīvotni, neiznīcinātu to.

foto: Vida Press/Aventurier Patrick/ABACA/Shutterstock
Režisors atzīst, ka būtu pievērsis daudz lielāku nozīmi klimata pārmaiņām.

Lai neiznīcinātu civilizāciju, neiznīcinātu kultūru. Ja mūsu planēta sāks izmirt, cilvēkiem nebūs pietiekami daudz ūdens vai gaisa, tad kāds teātris, kāda māksla, kādas mīļākās grāmatas? Vai tad mēs sēdēsim un apspriedīsim, ko mēs mīlam un ko nemīlam? Mēs pārvētīsimies par dzīvniekiem,” spriež režisors.  Viņš uzsver, ka “karš mūs pārvērš par zvēriem, bet, ja papildus karam vēl būs arī bads, aukstums un visa elle, kas saistīta ar klimata pārmaiņām, kas jau šobrīd notiek mūsu acu priekšā, tas būs pavisam slikti”.

Krievijas režisors Kirils Serebreņņikovs tiesas sēdē Maskavā

gallery icon

Kirila Serebreņņikova viedokli uzziniet rakstam pievienotajā video, bet pilnu videointerviju raidījumam “Statuss:Brīvs” par šo un daudziem citiem tematiem skatieties portālā Jauns.lv.