foto: AFP/Scanpix
Krievijas ārlietu ministrs šokēts par tualetēm Zviedrijā. Nopietni!
Kopīgas tualetes - tas ir necilvēcīgi," uzskata Sergejs Lavrovs.
Trakā pasaule
2022. gada 7. decembris, 15:35

Krievijas ārlietu ministrs šokēts par tualetēm Zviedrijā. Nopietni!

Jauns.lv

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot tikumus un paša pieredzēto rietumvalstīs, dalījās savos iespaidos par tualetēm Zviedrijā. Viņš neslēpa, cik nepatīkami bija pārsteigts, kad uzzinājis, ka viņam būs jāapmeklē tualete, kas paredzēta gan sievietēm, gan vīriešiem.

“Tas, ko es pieredzēju pagājušajā gadā Zviedrijā, OECD (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija – red.) sanāksmes laikā… Atvainojiet par detaļām, bet, kad pavaicāju, kur atrodas tualete, man norādīja uz durvīm, uz kurām bija rakstīs “WC”. Pajautāju – tā ir dāmu vai džentelmeņu tualete? Man atbildēja – mums viss ir kopējs,” sašutumu nespēja slēpt Lavrovs, “es nespēju noticēt, bet tieši tā arī bija. Jūs nestādaties priekšā, cik tas ir… necilvēcīgi (kopīgas tualetes - red.).. Vienkārši necilvēcīgi.”

Šīs Sergeja Lavrova atklāsmes izraisīja smieklu vētru Twitter lietotāju vidū. Kāds no lietotājiem sarkastiski norāda, ka  Lavrova pieredzētais Zviedrijā “nudien ir necilvēcīgi. Daudz briesmīgāk nekā nogalināt nevainīgus civiliedzīvotājus Ukrainā.”

Protams, komentāros netrūkst arī visnotaļ eksotisku tualešu dizainu no pašas Krievijas…