Elīnas Garančas un draugu koncerts 2022. gada jūlijā

2022. gada jūlijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, notika operdziedātājas Elīnas Garančas un draugu koncerts.

gallery icon
39
Mūzika
2022. gada 19. jūlijs, 07:03

FOTO: operas dīva Elīna Garanča Dzintaros pulcē elitāru publiku

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītajā nedēļā Dzintaru koncertzālē ekskluzīvu koncertu sniedza pasaulslavenā latviešu operdīva Elīna Garanča. Savukārt orķestri vadīja Garančas vīrs diriģents Karels Marks Šišons.

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", grandiozais notikums pulcēja neskaitāmus opermūzikas cienītājus, un daudzi viesi bija ieradušies no citām valstīm, lai Dzintaru koncertzālē varētu izbaudīt latviešu operzvaigznes un viņas draugu uzstāšanos. Apmeklētāju vidū bija arī daudzi sabiedrībā zināmi opermākslas un Garančas talanta cienītāji.

Dziedātāja Elīna Garanča, tāpat kā daudzi skatuves mākslinieki, šovasar ar jaunu jaudu pilnvērtīgi atsākuši koncertdarbību, ko pēdējos gados pamatīgi ietekmēja un ierobežoja Covid-19 pandēmija. Žurnālam "Kas Jauns" Garanča nesen atzina, ka par zaudētajiem skatuves gadiem nepārdzīvo, jo beidzot dzīvē guvusi skaistu, pilnvērtīgu laiku kopā ar ģimeni – vīru un bērniem.

“Šogad aprit 16 gadi, kopš apprecējos ar Karelu, un šie pandēmijas gadi, šis laiks mūsu ģimenei patiešām bija unikāls. Ja iepriekš nemitīgi ceļojām no valsts uz valsti – te kopā, te atsevišķi –, tad tagad piedzīvojām to apbrīnojamo situāciju, kad visi esam, kad visi varam būt kopā. Mēs to ļoti izbaudījām,” atzina pasaulē atzītā un cildinātā māksliniece. Visai daudz laika viņai izdevies pavadīt arī dzimtenē, kur ar prieku nodevusies dārza darbiem, tādējādi gan gūstot gandarījumu, gan sazemēšanos, gan ciešu kontaktu ar dabu.

Bet to, kādi sabiedrībā zināmi ļaudis aizvadītās nedēļas nogalē apmeklēja festivālu "Positivus", lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā, kur netrūkst arī citu aizraujošu ziņu!