foto: Facebook
No "salauztas sirds" miris Teksasas skolā nošautās skolotājas vīrs
Irma un Džo.
Trakā pasaule
2022. gada 27. maijs, 13:04

No "salauztas sirds" miris Teksasas skolā nošautās skolotājas vīrs

Jauns.lv

Šonedēļ sabiedrību jau atkal šokēja notikumi ASV, kur 18 gadus vecais Salvadors Ramoss Teksasas Robas pamatskolā nošāva 19 bērnus un divas skolotājas. Teiciens, ka var nomirt no salauztas sirds, šķiet, izrādījies patiess. Tikai divas dienas pēc tam, kad skolā tika nošauta skolotāja Irma Garsija, no sirdslēkmes miris viņas vīrs Džo.

Pāris stundas pirms nāves Džo tika iemūžināts video, kā nes lielu sarkanu rožu pušķi uz piemiņas vietu Uvaldē, Teksasā.

Kā vēsta "Dailymail", radinieki pauduši, ka Džo miris no salauztas sirds - viņš ļoti pārdzīvojis pēdējo dienu notikumu dēļ.

Džons Martiness, Irmas brāļadēls, sacīja, ka Džo nomira no "bēdām" pēc atgriešanās mājās. Arī Irmas māsīca Debra Ostina norādījusi, ka Džo aizgājis no pārdzīvojumiem. "Es patiesi ticu, ka Džo nomira no salauztas sirds, zaudēt vairāk nekā 25 gadus ilgo mūža mīlestību bija pārāk daudz, lai to izturētu."

Pāris bija precējušies 24 gadus. Irma bija ceturtās klases skolotāja tagad bēdīgi slavenajā Robas pamatskolā. Viņi bija vecāki četriem bērniem: Kristianam (23), Hosē (19), Lilianai (16)  un Alisandrai (12).

Salauztas sirds sindroms, ko medicīniski sauc par stresa izraisītu kardiomiopātiju jeb Takotsubo kardiomiopātiju, rodas ārkārtēja stresa dēļ. To parasti izraisa kāds emocionāls notikums, piemēram, tuvinieka nāve.

Raksturīga transitīva sirds kreisā kambara (KK) sistoliska disfunkcija bez koronārās sirds slimības. Takotsubo kardiomiopātija ir reversīva kardiomiopātijas formai sastopami komplicēti gadījumi: kardiogēns šoks, KK izejas trakta obstrukcija, KK galotnes tromboze un KK miokarda ruptūra. Pēc literatūras datiem mirstība šādos gadījumos ir 1,0–3,2%.

Jau ziņots, ka otrdien, 24. maijā, 18 gadus vecs uzbrucējs  nošāva 19 skolēnus un divas skolotājas pamatskolā ASV Teksasas štata Uvaldes pilsētā, paziņoja amatpersonas.

Šī ir traģiskākā apšaude skolā upuru skaita ziņā Teksasas štata vēsturē.

Telekanāli CNN un NBC, atsaucoties uz amatpersonu teikto, vēstīja, ka uzbrucējs Salvadors Ramoss vispirms sašāvis savu 66 gadus veco vecmāmiņu, kas kritiskā stāvoklī nogādāta slimnīcā, bet pēc tam aizbraucis uz Robas pamatskolu, iegājis tajā ar šauteni un pistoli un, ejot no klases uz klasi, šāvis uz bērniem.

Uzbrucēju, kurš bija vietējais iedzīvotājs un ASV pilsonis, nošāvuši policisti, kas ieradušies notikuma vietā.