foto: scanpix
“Man nekad nav bijis tāds kauns par savu valsti!” Ar blīkšķi Krieviju pamet līdz šim augstākā ranga diplomāts
Nu jau bijušais Krievijas augsta ranga diplomāts šādi reaģējis uz ciešanām un postu, ko viņa valsts sējusi Ukrainā. Savā atvadu vēstulē viņš Krievijas nākotni nodēvējis teju vai par nolemtu.
Slavenības
2022. gada 23. maijs, 15:26

“Man nekad nav bijis tāds kauns par savu valsti!” Ar blīkšķi Krieviju pamet līdz šim augstākā ranga diplomāts

Jauns.lv

Pamatīgu triecienu Krievijas uzturētajam “viss ir kārtībā” tēlam uz starptautiskās skatuves nu devis Krievijas padomnieks ANO Ženēvā Boriss Bondarevs. Viņš pēc ilgas karjeras, veltot skarbus vārdus Kremlim, atkāpies no sava amata.

“Divdesmit manas diplomātiskās karjeras gados esmu redzējis dažādus pavērsienus mūsu ārpolitikā, bet man nekad nav bijis tik liels kauns par savu valsti kā šā gada 24. februārī,” šie Bondareva pierakstītie atvadu vārdi šodien kā auksta duša nolija pār Krievijas diplomātiem, kuri kopš Putina agresīvā uzbrukuma sākuma ir centušies noturēt balansu uz starptautiskās skatuves, vai vismaz radīt iespaidu, ka balanss tiek noturēts.

Šis ir viens no pietiekami retiem, acīmredzamiem un neapstrīdamiem fiasko Krievijas ārējā tēla veidošanā pēc 24. februāra.

Bondareva emocionālo atlūgumu portālā “Twitter” publicējis jurists, tiesībsargs, cilvēktiesību organizācijas “UN Watch” izpilddirektors Gilels Noiers.

Nu jau bijušais augsta ranga Krievijas pārstāvis ANO arī paudis, ka Putina izraisītais agresīvais karš Ukrainā ir noziegums ne tikai pret Ukrainas tautu, bet arī pret Krievijas tautu.

Sievietes pie Krievijas vēstniecības Rīgā protestē pret okupantu pastrādātajām zvērībām Ukrainā

Rīgā pie Krievijas vēstniecības aizvadīta protesta akcija pret seksuālo vardarbību un kara noziegumiem Ukrainā, uz kuru bija sapulcējušās ap 100 ...

gallery icon
91

“Tie, kas uzsāka šo karu, vēlas tikai vienu – uz visiem laikiem palikt pie varas. Dzīvot savās bezgaumīgajās pilīs un braukt ar savām jahtām, kuru kopējā vērtība un tonnāža konkurē ar visu Krievijas kara floti, kā arī izbaudīt absolūtu neaizskaramību,” uzsvēra diplomāts.

Savukārt Noiers norādīja, ka “UN Watch” aicina visus Krievijas diplomātus sekot Bondareva piemēram un atkāpties no amata.

Bondarevs, saskaņā ar ANO tīmekļa vietni, Krievijas pārstāvniecībā Ženēvā ieņēma padomnieka amatu.

Pēc viņa teiktā, viņš diplomātiskajā dienestā atradies 20 gadus.

“Diemžēl visus šos divdesmit gadus melošana un neprofesionalitātes līmenis Krievijas Ārlietu ministrijas darbā visu laiku ir tikai kāpis,” savā vēstulē paziņoja bijušais Krievijas diplomāts.