Slavenības
2022. gada 6. aprīlis, 13:33

Aktieris Edijs Zalaks no Maskavas nebēg - tur dzīvo un strādā joprojām

Žurnāls "Kas Jauns"

Šobrīd, kad daudzi mākslinieki cenšas pamest Krieviju, latviešu aktieris Edijs Zalaks (30) pēc TV3 seriāla "Nemīlētie" ceturtās sezonas nofilmēšanas devies atpakaļ uz Maskavu, tā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

Dzīve starp Latviju un Krieviju Edijam Zalakam rit kopš 2011. gada, kad viņš iestājās populārajā Maskavas Dailes teātra mākslas skolā, bet pēc tam, vēl students būdams, atrada mīlestību – maskavieti Vasilisu. Izveidojot ģimeni, Zalaku pāris sākotnēji dzīvoja Rīgā, taču, saskatot Krievijas tirgū vairāk darba iespēju, Edijs atstāja vietu Dailes teātrī un pārcēlās uz Maskavu.

Galvenās – Artūra – lomas seriālā "Nemīlētie" dēļ aktieris biežāk uzturējies dzimtenē. Šeit viņš centās arī kā starpnieks realizēt vairākus Krievijas kultūras projektus, taču pandēmijas dēļ tie visi apstājās, tā arī nedodot cerēto atbalstu dzīvei Latvijā. Arī šobrīd, kad Kremļa realizētā propaganda, karš Ukrainā, cilvēktiesību neesamība un pasaules valstu sankcijas, daudzuprāt, padara dzīvi kaimiņzemē neiespējamu, Zalaks atrodas Maskavā un par atgriešanos līdz galam vēl nav pārliecināts.

Edijs Zalaks lomās Dailes teātrī

Aktieris Edijs Zalaks lomās Dailes teātrī.

gallery icon

Pagājušajā nedēļā Artūra lomas atveidotājs atkal bija Rīgā, lai filmētos "Nemīlēto" ceturtās sezonas noslēguma sērijās. Beidzis strādāt, viņš jau pēcpusdienā sēdās mašīnā, lai mērotu vismaz 11 stundu ilgu ceļu uz Maskavu pie ģimenes. Sazinoties nākamajā dienā, aktieris žurnālam "Kas Jauns" pastāstīja, ka uz Latviju brauc vismaz divas reizes mēnesī un te pavada dažas dienas. “Trakākais bija, kad tas viss sākās, – tad atcēla lidojumus, biju Rīgā divatā ar dēlu, netikām mājās,” kāpēc pārsēdies uz mašīnu, skaidro Edijs, atklājot, ka tajā reizē viņu ar dēlu pie ģimenes nogādājis kāds draugs ar privātu lidmašīnu.

foto: no privātā arhīva
Sākoties karam Ukrainā, tika atcelti lidojumi no Rīgas. Pēc pastrādāšanas par seriāla "Nemīlētie" Artūru nokļūt Maskavā Edijam ar dēlu palīdzējis kāds noslēpumains “draugs” ar savu privāto lidmašīnu.

Vaicāts, kādu situāciju šobrīd redz Maskavā, Zalaks zina teikt, ka “pagaidām nekā traka, viss kā parasti”. “Domāju, kaut ko pēc laika varēs just, bet pagaidām nav nekas mainījies, izņemot to, ka nevar lidot,” bilst Edijs. Lai arī aktieris sekojot līdzi informācijai par Ukrainu ne tikai Krievijas oficiālajos, bet arī Rietumu un Ukrainas medijos, viedokli, kas vērtētu notiekošo, viņš tur pie sevis. “Attieksme paliks pie manis. Cilvēkiem nevajadzētu daudz zināt par aktieru privātām domām. Jo cilvēks noslēpumaināks, jo interesantāks, manuprāt,” pauž aktieris, kas līdz šim bijis atklāts, stāstot par savu privāto dzīvi un attiecībām.

Aktieris Edijs Zalaks ar ģimeni

Aktieris Edijs Zalaks ar ģimeni.

gallery icon

Atbildot uz jautājumu, vai bažas par gaidāmiem dzīves apstākļiem Krievijā neliek apsvērt atgriešanos dzimtenē, Zalaks ir izvairīgs, atzīstot, ka viņš, tāpat kā daudzi, šobrīd ir neziņā, kā labāk rīkoties, bet “plāni kaut ko mainīt ir”. “Es apsveru dzīvot uz Zemes, lai kur tas būtu, – Fidži, Spānijā vai Jūrmalā. Galvenais, lai bērniem labi un viņi ir drošībā,” tēlaini turpina aktieris, kas tikai aizvadītajā oktobrī iegādājies Maskavā dzīvokli jaunā projektā. Tāpat viņam iesākti vairāki darbi, tostarp sadarbība ar aktieri un režisoru Fjodoru Bondarčuku, kas latvietim uzticējis aktrises meklēšanu galvenajai lomai jaunā seriālā. Turklāt aktiera abi bērni – Mihails (6) un Ioanna (4) – sestdienās apmeklējot pie Latvijas vēstniecības esošo latviešu skoliņu.

foto: no "Instagram"
Zalaka sievas Vasilisas "Instagram" savulaik publiskotajās bildēs pat atrodamas tādas, kurās, pēc izteikumiem spriežot – pašas fotografēts, redzams Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Var būt, ka apgrozīšanās šajās aprindās bija iespējama, jo Vasilisa pirms laulībām ar Zalaku strādāja Ārlietu ministrijas diplomātiskajā korpusā, darbu viņa atstāja pēc apprecēšanās ar “ārzemnieku”. Tostarp arī Vasilisas tētis, kā runā, bijis ietekmīgā amatā saistībā ar Centrālo banku, iespējams, pat itin tuvu stāvošs Krievijas politikas elitei.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!