Slavenības
2022. gada 24. februāris, 21:26

Populārais mūziķis Ivans Dorns vēršas pie Krievijas cilvēkiem: "Lūdzu, neklusējiet! Mana zeme šorīt pamodās no sprādzieniem"

Jauns.lv

Arvien vairāk Krievijā pazīstamu šovbiznesa cilvēku nebaidās atklāti paust savu viedokli par Krievijas valdības lēmumu sākt karu pret Ukrainu. Šodien pie saviem daudzajiem klausītājiem un arī kolēģiem mūziķiem vērsies populārais ukraiņu dziedātājs un raidījumu vadītājs Ivans Dorns, aicinot: "Lūdzu, neklusējiet!"  

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sociālajos tīklos Dorns publicējis video, kurā saka: "Šodien mana valsts pamodās no sprādzieniem. Šodien Krievijas Federācijas valsts varas iestādes ir izvērsušas pilna mēroga karu pret manu valsti. Un es šobrīd vēršos pie Krievijas cilvēkiem, kuriem mans vārds, es ceru, vēl kaut ko nozīmē. Es aicinu jūs apturēt šo katastrofu. Es aicinu jūs nepiedalīties šajā slepkavnieciskajā karā.

Mums neviens nav vajadzīgs, mēs paši gribam lemt savu likteni. Es tāpat arī vēršos pie saviem Krievijas kolēģiem, kuriem ir sava auditorija. Lūdzu, pasakiet viņai, ka mums neviens nav vajadzīgs. Ka Ukraina ir neatkarīga, suverēna valsts. Lūdzu, apturēsim šo katastrofu kopā. Neklusējiet!" Savu video viņš noslēdz ar tekstu ukraiņu valodā:  "Ukraina, es esmu kopā ar tevi. Turies, mana mīļā!" 

Jauns.lv jau ziņoja, ka pret karu Ukrainā jau publiski iestājušās vairākas Krievijā zināmas un cienītas šovbiznesa personības ar miljoniem lielu auditoriju - dziedātāji Valērijs Meladze, Anna Sedokova, Kristina Orbakaite, kā arī komiķis Maksims Galkins.